اینجیر دیزاین

طراحی داخلی باشگاه بدنسازی

همه‌ی ما به ارزش ورزش و لزوم آن در زندگی صنعتی امروز آگاهیم. ورزش‌کردن، تبدیل به یک امر بسیار ضروری در زندگی ماشینی روزمره‌ی ما شده است؛ لذا باشگاه‌های ورزشی متعددی در محلات و مناطق گوناگون احداث شده‌اند که به ما برای حفظ سلامتی و تندرستی‌مان کمک کنند. طراحی داخلی باشگاه بدنسازی باید به‌قدری مدرن و انگیزه‌بخش باشد که چشم هر بیننده‌ای را به خود جذب کند و افراد را برای رفتن به باشگاه تشویق کند. باشگاه بدنسازی شامل دستگاه‌های زیادی است که شاید در نگاه اول باعث ایجاد استرس در افراد شود. در باشگاه‌هایی که به‌صورت حرفه‌ای طراحی شده‌اند و قسمت‌های ورزش را از فضاهای استراحت جدا کرده‌اند، می‌توانیم شاهد زیبایی و آرامش بیشتری باشیم. این مقاله را برای آشنایی شما با طراحی داخلی باشگاه بدنسازی ارائه کردیم تا به شما کمک کنیم که این فضای پر رفت‌وآمد را به بهترین نحو طراحی کرده و روزانه پذیرای تعداد زیادی از مراجعه‌کنندگان باشید.

فضاهای کلی که در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی باید ایجاد شوند شامل موارد زیر است:

  1. فضاها و جایگاه‌های دستگاه‌های بدنسازی
  2. پذیرش
  3. رخت‌کن و سرویس‌های بهداشتی
  4. آشپزخانه
  5. فضای فروش مواد غذایی برای ورزشکاران
  6. فضای فروش لوازم ورزشی
  7. محل استراحت کارکنان و ورزشکاران

اصول طراحی داخلی باشگاه بدنسازی

طراحی داخلی سالن‌های بدنسازی اصول و ضوابط خاصی دارند که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

- توجه به متراژ بنا

برای طراحی داخلی باشگاه بدنسازی، ابتدا باید مساحتی که در اختیار دارید را در نظر بگیرید. اگر فضای بزرگی دارید، دستتان باز است و محدودیت طراحی ندارید اما اگر فضای داخلی کوچک است، باید دقت بیشتری در نحوه‌ی طراحی داخلی باشگاه بدنسازی و چیدمان تجهیزات ورزشی به خرج دهید.

هرگز از رنگ‌های تیره در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی کوچک استفاده نکنید؛ این امر سبب کوچک‌تر دیده‌شدن فضا می‌شود. نورپردازی را به‌صورت اصولی انجام دهید تا فضا بزرگ‌تر دیده شود. از خطوط صاف‌وساده برای طراحی داخلی باشگاه بدنسازی استفاده کنید. این طراحی مدرن سبب می‌شود فضا دل‌بازتر باشد.

- توجه به ایمنی فضا

یکی از موارد مهمی که در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی وجود دارد، ایمنی و استحکام فضا است. سعی کنید دستگاه‌ها را در طراحی داخلی فضا، به‌صورت پراکنده بچینید تا تمرکز بار و وزن دستگاه‌ها در یک نقطه نباشد.

- بررسی بودجه و هزینه‌ها

در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی به بودجه‌ی کارفرما توجه کنید. قبل از هر اقدامی، لیستی از هزینه‌های طراحی و ساخت وسایل ورزشی را در اختیار کارفرما قرار دهید تا آن‌ها را برآورد کند. برآورد هزینه‌ها باعث می‌شود تا از بودجه، در جای درست استفاده شود.

طراحی بخش‌های مختلف باشگاه بدنسازی

در طراحی داخلی بدنسازی باید نظم را در اولویت قرار دهید. انتخاب درست و اصولی فضاها، سبب نظم‌دهی به ‌بخش‌های گوناگون باشگاه بدنسازی می‌شود. طراحی پذیرش، رخت‌کن، دفتر مدیریت، سرویس بهداشتی و حمام و محل تمرین، با رعایت اصول و ضوابط استاندارد باعث ایجاد نظم در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی می‌شود.

اگر بخواهیم یک مثال واضح برای شما بزنیم، می‌توانیم بگوییم که فرض کنید قسمت هوازی و بخش کار با وزنه یا استفاده از دستگاه تردمیل، با رنگ‌ها، جنس دیوارها و کف‌پوش‌ها یا استفاده از تابلوهای مناسب، از یکدیگر تمیز داده شوند. اصول بسیار مهمی در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی نقش کلیدی دارند که رعایت آن‌ها سبب افزایش روحیه‌ی ورزشکاران و بهبود عملکرد آنان می‌شود.

استفاده از روان‌شناسی رنگ‌ها در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی

نقش رنگ را در طراحی داخلی هیچ فضایی نمی‌توان نادیده گرفت. رنگی که برای هر سطح در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی در نظر گرفته می‌شود، می‌تواند یک نشانه از فعالیتی که در آن قسمت انجام می‌شود باشد. اهمیت رنگ به حدی است که رنگ سقف نیز سبب ایجاد انگیزه ورزشکاران می‌شود؛ ازاین‌رو، در انتخاب رنگ‌ها نهایت دقت را به کار ببرید.

رنگ آبی و سبز به آرامش روح و روان کمک می‌کنند و آرامش جسمی را نیز به همراه دارند. به‌طور‌کلی، رنگ‌های سرد آرامش بیشتری را افراد می‌بخشند. در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی، رنگ سبز و آبی سبب آزادشدن هورمون‌های آرامش‌بخش شده و بازدهی افراد را بالا می‌برد. بر اساس تحقیقات انجام‌شده، در باشگاه‌های بدنسازی که از رنگ سبز و آبی به‌عنوان رنگ قالب استفاده شده است، ورزشکاران با وزنه‌های سنگین‌تری کار می‌کنند.

رنگ قرمز را برای افزایش تحرک ورزشکاران و بالابردن سطح انرژی آن‌ها به کار ببرید. در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی، رنگ قرمز می‌تواند محرک افراد برای انجام تمرینات سخت‌تر باشد.

رنگ نارنجی نیز تقریباً نقشی مانند رنگ قرمز دارد. این رنگ سرشار از هیجان و انرژی است. در طراحی فضاهایی که نیاز به انرژی زیاد دارید، از رنگ نارنجی غافل نشوید.

رنگ‌های خنثی مانند سفید و مشکی نیز، حس مدرنیته به فضا می‌دهند و این احساس را در ورزشکاران ایجاد می‌کنند که طراحی داخلی باشگاه بدنسازی به سبک مدرن انجام شده است، پس برای آن دسته از کسانی که از طرف‌داران پروپاقرص سبک مدرن هستند، این نوع طراحی‌ها جذاب‌تر هستند. اگر دوست دارید راجع‌به ویژگی‌های طراحی داخلی به سبک مدرن بیشتر بدانید، ما شما را به خواندن مقاله‌ی (معرفی سبک مدرن) دعوت می‌کنیم.

نقش نور در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی

از اهمیت نور در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی نمی‌توان به‌سادگی رد شد. تا جایی که ممکن است از نور طبیعی برای روشن‌کردن فضای داخلی استفاده کنید، این کار را می‌توانید با استفاده از تعبیه‌ی پنجره‌های عریض و قدی یا استفاده از نورگیرهای سقفی انجام دهید. شرط آن است که حداکثر استفاده را از نور طبیعی ببرید. دررابطه ‌با نورپردازی در فضاهای ورزشی در مقاله‌های طراحی داخلی باشگاه ورزشی و طراحی داخلی فضاهای ورزشی هم می‌توانید مطالب جالبی پیدا کنید.

از نورهای خیره‌کننده که باعث آزار چشم ورزشکاران می‌شود دوری کنید. در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی، شدت نور نباید زیاد باشد؛ بااین‌وصف، استفاده از یک منبع نوری گسترده بهترین انتخاب است.

نقش آینه در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی

آینه را می‌توان یک جز لاینفک از طراحی داخلی باشگاه بدنسازی دانست. در طراحی داخلی بعضی از باشگاه‌ها، از آینه‌های قدی که از زمین تا سقف روی دیوارها نصب شده‌اند استفاده می‌شود؛ این آینه‌ها بهتراست که روبه‌روی هر دستگاه ورزشی نصب شوند.

اینکه ورزشکاران خود را در هنگام انجام فعالیت و تمرین ورزشی در آینه ببینند، به آن‌ها در سه مورد کمک می‌کند؛ انجام اصولی حرکات ورزشی، مقایسه‌ی خود با دیگر ورزشکاران و انگیزه‌های گرفتن از آن‌ها برای ادامه‌ی تمرین.

می‌توانید در نصب آینه‌ها کمی خلاقیت به خرج بدهید. مثلاً از آینه‌های برش خورده به شکل‌های مثلث، لوزی و دایره استفاده کنید و فضا را از سادگی در بیاورید. این نوع آینه‌های دکوراتیو در طراحی‌های مدرن به‌وفور به چشم می‌خورد. بااین‌حال، باز هم به شما پیشنهاد می‌کنیم که از آینه‌های قدی برای طراحی داخلی باشگاه بدنسازی استفاده کنید؛ این آینه‌ها سبب افزایش انگیزه‌ی ورزشکاران در زمان انجام تمرین‌های بدنسازی می‌شوند، به‌علاوه آینه‌های سرتاسری فضا را بزرگ‌تر از آنچه هست نشان می‌دهند و محیط را با انعکاس نور دل‌باز می‌کنند.

لزوم استفاده از سیستم تهویه‌مطبوع و جابه‌جایی هوا در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی

در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی، باید از پنجره‌های عریض جهت هدایت هوای تازه به فضای داخلی استفاده کنید. توصیه می‌کنیم اگر تعداد پنجره‌ها کم بود، حتماً از سیستم تهویه‌مطبوع برای تازه‌سازی هوای داخل، تعویض هوای آلوده و ازبین‌بردن میکروب‌ها استفاده کنید. اگر ارتفاع دیوارها بلند باشد، می‌توانید از نورگیرهای سقفی نیز بهره ببرید.

همان‌طور که در مقاله‌ی طراحی داخلی باشگاه ورزشی بیان کردیم، یک فضا با کاربری بانک تجهیزات و لوازم ورزشی وجود دارد که ورزشکاران مطابق برنامه‌ی ورزشی خود، به آنجا مراجعه کرده و وسایل مدنظر خود را برمی‌دارند. این قضیه در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی نیز صادق است؛ ورزشکاران وسایل متحرک را از این قسمت برمی‌دارند و استفاده می‌کنند.

این بانک در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی شامل وسایلی مثل چوب، تشک، استپ، توپ، کش لاستیکی، دمبل و سایر تجهیزات ورزشی  قابل حمل است. بانک تجهیزات ورزشی باید نزدیک محلی باشد که حرکات مربوط به آن انجام می‌شود تا ورزشکار مجبور نباشد مسیری طولانی را برای تعویض دیسک یا وزنه‌ی خود طی کند و مخل ورزش سایر افراد بشود.

رخت‌کن در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی

رخت‌کن‌ها، اعضای فوق‌العاده کاربردی در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی هستند. متأسفانه رخت‌کن‌هایی که برای باشگاه‌ها طراحی می‌شوند، عموماً فضایی تنگ دارند و فاقد تهویه‌ی مناسب هستند. دررابطه‌با نورپردازی نیز نمی‌توان امتیاز مناسبی به فضای داخلی رخت‌کن‌ها داد.

برای طراحی داخلی رخت‌کن باید وقت زیادی گذاشته شود که هم سبب کاربردی‌بودن آن و هم باعث ایجاد آرامش در ورزشکاران شود. بیشتر بخوانید: طراحی داخلی رختکن

از طراحی سرویس بهداشتی مناسب و به تعداد کافی در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی غافل نشوید. استفاده از سیستم تهویه‌مطبوع، بوگیر، دمپایی‌های مخصوص، کاشی‌کاری مدرن و استفاده از شیرآلات زیبا می‌توانند تأثیر بسیار خوبی روی افراد بگذارد.

نکات کلیدی در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی

از مهم‌ترین نکات کلیدی طراحی داخلی سالن‌های بدنسازی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. رنگ روشن، بهترین انتخاب برای طراحی داخلی باشگاه بدنسازی

پیش‌تر در بخش اصول طراحی داخلی باشگاه بدنسازی، به اهمیت رنگ‌ها و نقش روان‌شناسی رنگ در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی پرداختیم. اینک می‌خواهیم به شما پیشنهاد دهیم که اگر طرف‌دار طراحی داخلی باشگاه بدنسازی مدرن هستید، بهتر است از رنگ‌های روشن برای دیوارها و سقف استفاده کنید. رنگ روشن تأثیر مثبتی روی روحیه ورزشکاران می‌گذارد و استرس را از آن‌ها می‌گیرد.

2. به چیدمان دکوراسیون داخلی توجه کنید!

اینکه دستگاه‌های ورزشی را در جای مناسب خود قرار دهید و چیدمان تجهیزات ورزشی را طوری تعیین کنید که افراد به‌راحتی در سالن رفت‌و‌آمد کنند، تأثیر بسیار ویژه‌ای روی روحیه ورزشکاران و دل‌باز شدن فضا خواهید گذاشت.

یک ایده‌ی جذاب برای چیدمان دستگاه‌هایی مانند تردمیل یا دوچرخه‌ی ثابت در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی، استفاده از پنجره‌های بزرگ رو به طبیعت و چیدن دستگاه‌ها در مقابل پنجره است. اگر منظره‌ی طبیعی در آن نزدیکی ندارید، می‌توانید از کاغذدیواری یا پوسترهای سه‌بعدی برای ایجاد همان حس در ورزشکاران استفاده کنید.

3. طراحی قفسه

کمدها و قفسه‌ها در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی، نقش مهمی در نظم‌دهی به فضا دارند. افراد می‌توانند وسایل خود را در این کمدها قرار دهند یا حتی، وسایل باشگاه مانند توپ‌ها و دمبل‌ها را در آنجا بگذارند.

مزیت دیگر طراحی قفسه در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی، جلوگیری از آلودگی تجهیزات و یا خراب‌شدن آن‌ها است که تا حد زیادی می‌تواند جلوی هزینه‌های اضافی را بگیرد.

فرم قفسه‌ها بستگی به سلیقه‌ی کارفرما و طراح دارد‌. قفسه‌ها می‌توانند به‌صورت بسته و باز طراحی شوند و پیوسته با سایر عناصر طراحی داخلی باشگاه بدنسازی، نصب شوند.

4. کف‌پوش مناسب برای طراحی داخلی باشگاه بدنسازی ضروری است!

دقت داشته باشید که انتخاب کف‌پوش مناسب برای ورزش‌های ورزش‌هایی مانند یوگا و پیلاتس که از کفش در آن‌ها استفاده نمی‌شود، بسیار حائز اهمیت است. کیفیت کف‌پوش و جنس نرم آن در اولویت انتخاب ما قرار می‌گیرد. در مقاله‌ی طراحی داخلی فضاهای ورزشی، راجع‌به کف‌پوش‌ها و انواع آن‌ها بیش‌تر صحبت کرده‌ایم.

انواع کف‌پوش‌ها را در مقاله‌ی طراحی داخلی فضاهای ورزشی به همراه مزیت آن‌ها عنوان کرده‌ایم اما در اینجا می‌خواهیم کف‌پوش تاتامی را که یکی از مناسب‌ترین و محبوب‌ترین کف‌پوش‌های مورداستفاده در طراحی داخلی باشگاه‌ بدنسازی است، به شما معرفی کنیم، این کف‌پوش دارای خاصیت آنتی‌باکتریال است و به‌آسانی تمیز می‌شود.

اگر خلاق باشید می‌توانید از کف‌پوش‌ها برای تقسیم‌بندی فضاهای مختلف استفاده کنید. بسته به شرایط، می‌توانید از انواع ثابت و متحرک کف‌پوش‌ها استفاده نمایید.

5. اهمیت شعارهای الهام‌بخش را از یاد نبرید!

در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی باید همواره به سمت افزایش نیرو و روحیه ورزشکاران پیش بروید. یکی از مواردی که باعث ایجاد این انرژی می‌شود و در کنار آن، محیط داخلی را زیباتر می‌کند، همین شعارهای انگیزشی هستند که به آن‌ها اشاره کردیم.

این شعارها را یا به‌صورت تابلو روی دیوار نصب کنید و یا در قالب بنر آن‌ها را چاپ کرده و از سقف آویزان کنید. یک راه دیگر برای نمایش این شعارها، استفاده از چراغ‌هایی است که به‌صورت حروف طراحی شده‌اند. راه دیگر آن هم پیاده کردن این شعارها به صورت گرافیتی روی دیوار است.

ایجاد فضاهای جذاب به طراحی داخلی باشگاه بدنسازی شما کمک می‌کند!

برای طراحی داخلی باشگاه بدنسازی مدرن، می‌توانید فضاهای جذابی را به باشگاه اضافه کنید؛ مثلاً از امکانات ورزش‌های رزمی استفاده کنید یا سالن‌هایی برای وزنه‌برداری و پاورلیفتینگ در نظر بگیرید.

این دو ورزش، از ورزش‌های پرطرف‌دار ورزشکاران امروزی هستند و با افزایش امکانات آن‌ها، افراد بیشتری جذب آن‌ها خواهند شد. ضمناً شما می‌توانید فضاهای خاصی را با سیستم‌های ویژه تجهیز کنید؛ به‌عنوان‌ مثال، می‌توانید از سیستم‌های صوتی کوچک و خلق یک استودیو‌ی مدرن برای جذاب‌تر کردن فضای داخلی استفاده کنید.

ایده‌های مدرن در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی

پیشنهادهایی برای طراحی سالن‌های بدنسازی مدرن:

1. استفاده از پروژکتور

یکی از ایده‌های جذاب و مدرن برای نورپردازی باشگاه‌های بدنسازی، استفاده از پروژکتور است. پروژکتورها در طراحی مدرن امروزی مزیت‌های زیادی دارند؛ دارابودن لنز ضد خیرگی، استفاده از لامپ‌های ال‌ای‌دی و  داشتن رفلکتور و پخش‌کننده‌ی نور مزیت‌های پروژکتورها هستند. در استفاده از پروژکتورها، یکی از مدرن‌ترین و پرکاربردترین تکنولوژی‌ها، استفاده از فناوری COB است که مخفف chip on board است. این تکنولوژی در تولید ال‌ای‌دی‌های پکیج استفاده می‌شود؛ توان بالا در نوردهی از ویژگی‌‌های آن است.

2. دکور بوفه باشگاه بدنسازی

طراحی و اجرای بوفه، یکی از آن ایده‌هایی است که در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی طرف‌داران زیادی دارد. ورزشکاران در هنگام تمرین، نیاز به خوردن پروتئین دارند که این نیاز در بوفه تأمین می‌شود.

انواع آبمیوه‌های طبیعی و نوشیدنی‌های انرژی‌زا را سرو می‌کنند که در بین ورزشکاران بسیار محبوب است. دکور بوفه نقش مهمی در جذب ورزشکاران دارد؛ بوفه‌هایی با دکور قدیمی و کثیف مورد‌پسند هیچ‌کس نیست.

دکور بوفه باشگاه بدنسازی باید به نحوی طراحی و اجرا شود که علاوه‌بر کاربردی‌بودن، زیبا و راحت باشد. داشتن فضای کافی برای نشستن ورزشکاران، بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران ضروری است.

عناصر تزیینی و دکوری، ایده جذاب برای طراحی داخلی باشگاه بدنسازی

شاید به نظرتان مسخره بیاید؛ اما باید بگوییم که عناصر دکوراتیو و تزیینی در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی، نقش ویژه‌ای دارند. قطعاً نمی‌توان از عناصر تزیینی معمولی در این فضاها استفاده کرد. منظور ما از بیان این ایده، به‌کارگیری تابلوهای نقاشی یا وسایل دکوری نیست. شما می‌توانید از تابلوهای حاوی شعارهای انگیزشی و یا عکس ورزشکاران مشهور در آن حوزه روی دیوارها استفاده کنید. در بسیاری از موارد، خود دستگاه‌های ورزشی یا تجهیزات به‌عنوان عناصر تزیینی استفاده می‌شوند.

یک مثال واضح برای این قضیه، استفاده از توپ‌های پیلاتس در رنگ‌های مختلف است. این توپ‌ها را می‌توانید با یک الگوی خاص در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

همان‌طور که بارها و بارها در این مقاله به آن اشاره کردیم، جذابیت طراحی داخلی باشگاه بدنسازی در کنار عملکردی بودن آن، در اولویت قرار می‌گیرد. شما می‌توانید با یک طراحی ساده و شیک، یک طراحی داخلی مدرن را برای باشگاه بدنسازی مدنظر خود داشته باشید. به‌طور‌کلی می‌توان اظهار داشت که حتی در چیدمان تجهیزات ورزشی نیز باید علاوه‌بر جنبه‌ی عملکردی، جنبه‌های زیبایی‌شناسی را نیز بررسی و اجرا کرد؛ چرا‌که جذابیت بصری سبب افزایش روحیه‌ی ورزشکاران شده بهره‌وری آن‌ها را بالا می‌برد. در ضمن، با رعایت اصول و نکات ذکر‌شده در این مقاله، می‌توانید طراحی داخلی باشگاه بدنسازی خود را به بهترین نحو انجام دهید.

برای طراحی داخلی باشگاه بدنسازی مدرن، چه ایده‌هایی دارید؟ آیا به نظر شما می‌توان تمامی این اصول را در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی محلی پیاده کرد؟ چه عوامل دیگری در این طراحی مؤثر هستند؟

پروژه های طراحی داخلی تجاری

طراحی اماکن ورزشی در آب‌و‌هوای بیابانی

دسته بندی پروژه ها
ویلا
مسکونی
ورزشی
اداری
تجاری
طراحی نما
ما را دنبال کنید :
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x