کاربرد شیشه در معماری ساختمان به دیرباز برمیگردد؛ با بررسی آثار معماری گذشتگان میتوان قدمت این متریال را در معماری دریافت. امروزه نیز شیشه به یکی از محبوبترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی تبدیل شده است که دارای ویژگیهای متنوعی است. با نگاه به اطراف خود میتوانید کاربرد گستردهی شیشه را در تمام عرصههای طراحی معماری ببینید. استفاده از شیشه در طراحی داخلی و نمای ساختمان از محبوبیت بالایی برخوردار است. این متریال علاوهبر زیبایی، طراحی به سبک مدرن را رواج میدهد که این روزها طرفداران زیادی دارد. حضور شیشه در معماری باعث پیشرفت این هنر کهن و پویایی وسیع هنر معماری شده است. درواقع، معماران و طراحان در طول دوران مختلف برای ایجاد فضاهای بزرگتر و دیدی عمیقتر به محیط بیرون، از شیشه نهایت استفاده را کردهاند و روزبهروز حضور شیشه در صنعت ساختمان و هنر معماری را ارتقا دادهاند. با ما همراه باشید تا بیشتر با این متریال جذاب و مدرن آشنا شویم.
کاربرد شیشه در ساختمان
باتوجهبه ویژگی منحصربهفرد شیشه در عبور نور از خود و نظر به زیبایی این متریال، آن را میتوان به یک متریال مشهور در صنعت ساختمانسازی دانست که از قرنها پیش برای طراحی داخلی و خارجی ساختمان مورداستفاده قرار میگرفته است.
هنر معماری به طور پیوسته در حال پیشرفت است و معماران همواره به دنبال یافتن راهها، ابزار و مصالح جدید برای پیادهسازی ذهن خود هستند. این امر سبب شده است که شیشه نیز کاربرد گستردهتری در ساختمان پیدا کند و به سمت صنعتیشدن پیش برود. استفاده از شیشه به ایجاد نما و دکوراسیون داخلی شیک و مدرن میانجامد.
علت جایگاه ویژهی این متریال و گستردگی کاربرد شیشه در معماری ساختمان را میتوان در تنوع بالا و قابلیت استفاده در تمامی فضاهای داخلی و خارجی دانست. از جمله کاربرد شیشه در معماری ساختمان میتوان به نمای ساختمان، دیوار حمام، نردههای شیشهای، کف و سقف شیشهای، بالکن شیشهای و ویترین شیشهای اشاره کرد.
ورود شیشه به صنعت ساختمانسازی موجب ذخیرهی انرژی بیشتر نیز در فضاهای اقامتی و اداری شده است. بهعلاوه، امکان دید مناسب به فضای بیرون، گستردهتر شدن فضا و ایجاد حس مدرنیته در طراحی داخلی و خارجی ساختمانها توسط این متریال فراهم شده است. همهی این عوامل سبب شدند تا کاربرد شیشه در معماری ساختمان روزبهروز گستردهتر شود.
9 نقش شیشه در دکوراسیون داخلی
یکی از بهترین و محبوبترین متریالها در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان را میتوان شیشه دانست. شیشه درواقع یک مکمل برای سایر متریالها است و در ترکیب با آنها در طراحی دکوراسیون داخلی منزل، اداره و یا فروشگاهتان، فضایی جذاب و دلنشین را برای شما ایجاد میکند. این ترکیب معجزهآسا سبب میشود تا سنگینی دیگر متریالها برطرف شود و حس سبکی و راحتی به فضا بازگردد؛ بدینسان، فضا بزرگتر از آن چه هست جلوه میکند.
حضور شیشه در طراحی دکوراسیون داخلی باعث ایجاد سطوح زیبا و ظریف میشود که طراحان با استفاده از آن میتوانند اهداف زیباییشناسانه خود را دنبال و آن را در محیط پیاده کنند.
یکی از مهمترین موارد استفادهی شیشه در معماری ساختمان در طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی است. همان گونه که در مقالهی معرفی سبک مدرن بیان کردیم، شیشه یکی از متریالهای محبوب این سبک است. از شیشه میتوان در بسیاری از فضاها و بخشهای منزل یا محیط کار استفاده کرد. اگر به استفاده از شیشه در طراحی داخلی علاقه دارید و دوست دارید یک فضای دلباز و زیبا در منزل خود ایجاد کنید، حتماً به این نوع کاربرد مهم و جذاب شیشه در طراحی دکوراسیون داخلی توجه لازم را داشته باشید. ایدههای ارائه شده برای فضای منزل یا محیط کار و یا حتی محل کسب شما قابلاجرا است.
1. در شیشهای
شاید از شنیدن این جمله متحیر شوید که یکی از کاربردهای اولیهی شیشه، در صنعت درسازی بوده است. درحقیقت میتوان کل در را شیشه کرد یا بخشی از آن را با شیشه اجرا کرد اما معمولاً بیشترین کاربرد شیشه برای تولید درها در درهای کشویی یا اسلایدی است. از این نوع درها میتوان در فضاهایی مانند حمام، بالکن، تراس و یا حتی بهعنوان یک جداکننده استفاده کرد.
این درها به هنگام باز و بستهشدن، فضای را اشغال نمیکنند و مزاحم محیطی که در آن قرار گرفتهاند، نمیشوند و این ویژگی یکی از مزیتهای مهم این نوع درها است. باتوجهبه سبک شیشهای که در ساخت این درها استفاده میشود میتوان انتظار داشت که آنها عایق سرما و گرما و همچنین، عایق صوتی باشند.
یکی دیگر از مزیتهای درهای اسلایدی و کشویی، قابلیت تطابق با سلیقهی مشتری و سفارشی بودن آنها است. این درها را میتوان با طرحها، نقشها و شیشههای مختلف طراحی و تولید کرد.
2. پارتیشن شیشهای
در بسیاری از موارد در فضاهای بزرگ از پارتیشن برای جداسازی بخشهای مختلف فضا استفاده میشود. یکی از متریالهای پرکاربرد در ساخت پارتیشنها، شیشه است. در گذشته، برای جداسازی یک فضا از فضای دیگر دیوارکشی یا پانلهای چوبی استفاده میکردند اما امروزه این روشها منسوخ شده و دیگر نیازی به صرف هزینه و زمان زیادی برای این کار نیست. پارتیشنهای شیشهای به کمک طراحان آمدهاند تا کار تقسیمبندی فضاها را به بهترین نحو انجام دهند. استفاده از پارتیشن شیشهای میتواند علاوهبر ایجاد زیبایی و تنوع، دید بیشتری را به افراد از یک فضا به فضای دیگر بدهد.
انواع مختلف پارتیشنها با جنس چوب و فلز نیز در بازار موجود است. شاید بپرسید چرا پارتیشن شیشهای؟ پارتیشن شیشهای زمانی به کار میرود که شما نیاز دارید دو فضا را از هم جدا کنید اما ارتباط بصری را میان این دو بخش همچنان حفظ کنید، در این زمان بهکارگیری پارتیشن شیشهای میتواند انتخاب بسیار مناسبی باشد. مضاف بر این، پارتیشن شیشهای امکان عبور نور از خود را دارد و سبب صرفهجویی در مصرف انرژی شده و دو بخش را روشن نگه میدارد.
یکی از اصول طراحی معماری آن است که دو بخش موجود در یک فضا به طور کامل از یکدیگر جدا نشوند و بهاصطلاح فضا خرد نشود. این تعریف یکی دیگر از ویژگیهای پارتیشن شیشهای است که انبار پیوستگی فضا را حفظ میکند.
پیشنهاد میکنیم پارتیشن شیشهای را برای فضاهای کوچک به کار ببرید؛ چراکه محدودهی فضا بسته نمیشود و شما با یک فضای کوچک و تنگ روبهرو نخواهید بود. پارتیشن شیشهای خطای دید ایجاد میکند و شما کل فضا را بهصورت پیوسته میبینید.
شیشههای سندبلاست شده یا کاملاً تیره برای فضاهایی که نمیخواهیم هیچ دیدی به یکدیگر داشته باشند کاربرد دارند. مثل جداکردن فضاهای کاری در یک دفتر نقشهکشی که نیروهای زیادی در یک سالن بزرگ مشغول به کار هستند.
3. بلوک شیشهای
یکی دیگر از کاربردهای شیشه در معماری ساختمان، ساخت بلوکهای شیشهای است. بلوکهای شیشهای هم در نما و هم در فضای داخلی مورداستفاده قرار میگیرند. مثلاً شما میتوانید از بلوکهای شیشهای در نمای ساختمان خود استفاده کنید و نور بیشتری به محیط داخلی هدایت کنید و همزمان با مات کردن شیشه، قابلیت دید را پایین بیاورید.
یک ایدهی جذاب برای استفاده از بلوک شیشهای، کاربرد آن در جداسازی حمام اتاق مستر از فضای اتاق است. با این کار هم پیوستگی فضا را حفظ کنید و هم قابلیت دیدهشدن داخل حمام را کم کنید. بهطورکلی، بلوکهای شیشهای در دفاتر کار، خانهها و یا هر جای دیگری که احتیاج به نور میان دو فضا است ولی دید باید حذف شود، بهجای شیشههای شفاف و باریک که دید کاملی دارند، استفاده میشوند.
بلوکهای شیشهای ظاهر مشبکی دارند؛ شاید فکر کنید که جلوی دید گرفته نمیشود اما باید بگوییم که اینطور نیست و این بلوکهای شیشه دید را محدود و حریم خصوصی شما را حفظ میکنند. در طراحی داخلی مدرن، این بلوکهای شیشهای استفادههای گستردهای دارند و میان مردم محبوبیت زیادی پیدا کردهاند. اگر از بلوکهای شیشهای در طراحی دکوراسیون داخلی خانهی خود استفاده کنید، این حرکت در دید هر طراح یا فرد متخصصی یک امتیاز محسوب میشود.
4. باکس یا نردهی شیشهای
باکس یا نردهی شیشهای بهعنوان حفاظ برای پله استفاده میشود. اغلب، این نردههای پله دارای حفاظ استیل هستند و فضای میانی آنها شیشه است. حتماً نردهها یا جانپناههای پلههایی را دیدهاید که تماماً شیشه بوده و هیچ محافظی ندارند؛ اینها مدرنترین نوع نردهی شیشهای هستند که این روزها بیشتر استفاده میشوند.
نردههای شیشهای راهپله را بهصورت خاص میتوانید در فضاهایی ببینید که پلکان در بخش میانی فضا قرار گرفته است. اگر در طراحی این نوع پلهها از متریالهای کدر و صلب استفاده کنید، یک باکس پلهی خستهکننده به شکل یک حجم زائد و قطعکننده خواهید داشت که پیوستگی فضا را از بین میبرد. در این مواقع توصیه میکنیم از دیوارههای شیشهای برای این منظور استفاده کنید تا حجمی شفاف و جذاب داشته باشید که در هماهنگی و انسجام کامل با دیگر بخشهای فضای داخلی است.
5. کف پلهی شیشهای
همانطور که از شیشه برای نردهی پله به باکس آن استفاده میکنند، برای ساخت خود پله نیز میتوان به شیشه مراجعه کرد. معمولاً بیشتر پلهها از بتن و سنگ ساخته میشوند. درست است که بتن و سنگ مقاومت بیشتری نسبت به شیشه دارند اما زیبایی شیشه با این متریالها قابل مقایسه نیست.
برای ساخت پلهی شیشهای، شیشه را به شکل صفحات باریک ببرید و روی اسکلت پله اجرا کنید. طراحی پلهی شیشهای فضا را متنوعتر و ظریفتر نشان میدهد باعث میشود در هنگام بالارفتن یا پایین آمدن از پله، احساس معلق بودن داشته باشید.
6. ساخت آبنمای شیشهای
آبنمای شیشهای در میان تمامی آبنماها جذابیت خاصی دارد. اگر با طراحی آبنماها آشنایی داشته باشید، بهاحتمال زیاد میدانید که در طراحی دکوراسیون داخلی خانههای مدرن، بهجای استفاده از حوضچههای سنگی یا فوارههای آبی، از آبنماهای شیشهای استفاده میکنند.
آبنمای شیشهای نمونهای بارز از طراحی به سبک مدرن است. فضای اشغال شده توسط این آبنماها بهقدری میتواند کم باشد که در دکوراسیون داخلی فضاهای کوچک نیز کاربرد داشته باشند.
7. مبلمان شیشهای
یکی دیگر از کاربردهای شیشه در طراحی دکوراسیون داخلی، در صنعت مبلمان است؛ مبلمان شیشهای به شما این امکان را میدهد تا فضای خود را بهصورت خاص و منحصربهفرد طراحی کنید.
از انواع مبلمان شیشهای میتوان به میز شیشهای، صندلی، ویترین، گلدانها، قفسهها، مجسمهها انواع دکوریهای از جنس شیشه اشاره کرد. این مبلمان منعطف هستند و قابلیت تطابق با هر متریالی را دارند.
ویترین شیشهای که امروزه بهصورت بدون قاب یا فریملس طرحی میشود، یکی از محبوبترین کاربردهای شیشه در ساخت مبلمان دکوراسیون داخلی است. این وسیله نهتنها در منازل، بلکه در فروشگاهها و مغازهها نیز بری نمایش محصولات به کار میرود.
8. کفپوش شیشهای
کفپوشها دارای انواع مختلفی هستند که در مقالهی طراحی فضاهای ورزشی میتوانید آنها را بیابید؛ یکی از آنها کفپوش شیشهای است. این کفپوشها با اینکه از شیشه ساخته شدهاند، کاملاً مقاوم و محکم بوده و با کفپوشهای دیگر به رقابت میپردازند. البته کفپوشهای دیگر در زیبایی بهپای کفپوش شیشهای نمیرسند.
کفپوش شیشهای بیشتر در فضاهایی استفاده میشود که زیر آنها دیدنی باشد. یکی از کاربردهای رایج کفپوش شیشهای برای پوشاندن کف استخر است. اگر زیر آب از نماهای سهبعدی نیز استفاده شود، منظرهی بسیار چشمگیری خواهید داشت.
9. سقف شیشهای
علاوهبر کفپوش، در طراحی سقف نیز میتوان از شیشه بهره برد. این اتفاق زمانی میافتد که شما از نورگیرهای سقفی بهجای پنجرههای جانبی برای نورگیری فضای خود استفاده کردهاید. نورگیرهای شیشهای تعبیهشده در سقف فقط برای هدایت نور به فضای داخل نیستند، بلکه از آنها برای تماشای منظرهی آسمان شب نیز میتوانید استفاده کنید.
کاربرد شیشه در طراحی نمای ساختمان
کاربرد شیشه در معماری ساختمان، محدود به طراحی داخلی نمیشود و دامنهی شمول آن طراحی نمای ساختمان را نیز درر میگیرد. نمای شیشهای یک عایق کنترلکنندهی صداهای محیطی است و میتوان آن را در رنگها و مدلهای متنوع تهیه کرد. یکی از مزایای نمای شیشهای، صرفهی اقتصادی به کمبودن میزان ضایعات آن است. همهی اینها سبب شده است تا نماهای شیشهای، بهعنوان یکی از نماهای مدرن برای ساختمان شناخته شوند. اغلب نمایش شیشهای را برای ساختمانهای تجاری و اداری استفاده میکنند کمتر شاهد آن هستیم که در ساختمانهای مسکونی از نمای تمام شیشه استفاده کنند.
یکی از ایدههای جذاب برای استفاده از شیشه در نما، ترکیب آن با سنگ یا ترموود است، این ترکیب یکی از زیباترین ترکیبها در طراحی نمای معماری است. نمای شیشهای سبب شده است تا بسیاری از افراد ساکن ساختمان در طی روز از نور طبیعی به مقدار کافی بهرهمند باشند.
از دیگر مزایای نماهای شیشهای مدرن میتوان به افزایش ایمنی ساختمان، عایق صدا بودن، جلوگیری از عبور اشعههای خطرناک خورشید، تنوع در رنگ و استفاده حداکثری از انرژی خورشید اشاره کرد. امروزه شاهد نماهای شیشهای با شیشههای آینهگون و رنگهای مات هستیم که طرفداران زیادی نیز پیدا کرده است.
در ادامه قصد داریم بررسی کاربرد شیشه در معماری ساختمان و به طور خاص نمای ساختمان بپردازیم.
1. نمای شیشهای فریملس یا بدون قاب
در این گونه نما، سطح نما را با پروفایلهای فلزی شبکهبندی شده میپوشانند و سپس، فریم نما را در داخل این شبکهها قرار میدهند. در طراحی نمای شیشهای بدون قاب از لاستیکهای مخفی برای هوابندی و آببندی نما استفاده میشود شیشه روی آنها نصب میگردد. این فریمها در رنگهای گوناگون موجود است و تنوع بالایی دارند. استفاده از این نوع نمای شیشهای، برای ساختمانهای اداری توصیه میشود اما کاربرد این نوع نما فقط به کاربریهای اداری و تجاری ختم نمیشود، بلکه در طراحی نمای ویلا نیز میتوان از آن استفاده کرد.
از مزایای این نوع نمای شیشهای میتوان به ظرافت دید، نصب آسان، بهرهگیری از بازشوی مخفی در نما، آسان بودن تعویض شیشه، عملکرد مستقل فریمها، عدم انتقال تنش به سازهی اصلی بنا و امکان استفاده از رنگهای متنوع در نما اشاره کرد.
2. نمای کرتین وال
کرتین وال، یکی از انواع نماهای مدرن است که با ترکیب لاستیکهای آببندی و هوابندی و آلومینیوم ساخته میشود. در این نوع نما از شیشههای دوجداره با ضخامت بالا استفاده میشود.
از مزیتهای نمای شیشهای کرتینوال میتوان به عایق بودن در مقابل رطوبت و سروصدا، قابلیت استفاده از شیشههای دو یا سه جداره، بهرهگیری از درپوشهای گوناگون، استفاده از آلومینیوم بهصورت کامل و نداشتن محدودیت رنگی اشاره کرد.
3. نمای شیشهای بالکن
امروزه در طراحیهای مدرن بهشدت رایج است که نمای بالکن را بهصورت تماماً شیشه طراحی کنند. این نوع بالکن لاکچری در میان بسیاری از افراد محبوبیت زیادی پیدا کرده است. کاربرد شیشه در معماری ساختمان اینجا بیشتر خودش را نشان میدهد؛ میتوان در ایجاد یک فضای دلنشین با منظرهای زیبا دانست که علاوهبر زیبایی، دارای استحکام و مقاومت کافی است. در طراحی نمایش شیشهای ساختمان در بالکن، از یک شیشهی شفاف با چند پنل مختلف استفاده میشود که بهصورت ریلی باز و بسته میشوند.
شیشهای که در نمای بالکن استفاده میشود باید مقاوم و باکیفیت درجه یک باشد تا در مقابل شرایط جوی چه در شب و چه در روز و تغییرات شدید دما مقاومت بالایی از خود نشان دهد. بهعلاوه، نمای شیشهای بالکن باید در برابر تغییرات ناگهانی دمای هوا و یا حتی برخورد اجسام از استحکام کافی برخوردار باشد. بیشتر در ساخت و طراحی این نوع نماها از شیشهی سکوریت یا لمینت استفاده میشود.
نمای شیشه بالکن میتواند فریمدار یا فریملس طراحی و ساخته شود که این امر کاملاً سلیقهای است و البته، بستگی به مکان قرارگیری بالکن نیز دارد. بازشوهای نمای شیشهای بالکن از نوع کشویی و لولایی است که این کار سبب صرفهجویی در مصرف انرژی و بالابردن امنیت ساختمان میگردد.
مزایای اجرای واکنش شیشهای شامل ایجاد حریم خصوصی، جلوگیری از ورود آلودگی، عایق صدا، عایق گرما و سرما و صرفهجویی در انرژی میشود. یکی از انواع شیشههای رایج در اجرای نماهای شیشهای بالکن، آکاردئونی جمعشو است.
4. نمای شیشهای اسپایدر
در اجرای نمایش شیشهای اسپایدر، قطعاتی مانند چنگک برای کنار هم نگهداشتن قطعات شیشههای نما استفاده میشود. به همین دلیل است که در این نوع نما، تمامی ستونها و قطعات نمایان است و همین ویژگی خود یک سبک خاص است که دارای جذابیت منحصربهفردی است. این نوع نما را بیشتر در طراحی نمای شیشهای ویلا و مراکز تجاری و فروشگاهها استفاده میکنند.
استفاده از شیشه در معماری ساختمان در نمای شیشهای اسپایدر لمینت شده بهوضوح مشخص است. در نمای شیشهای اسپایدر از شیشه سکوریت درجه یک استفاده میشود. این نوع نما کمترین میزان استفاده از فلزات را دارد و بااینحال ایمنترین نوع نمایش شیشهای است. از دیگر مزایای نمایش شیشهای اسپایدر انعطافپذیری، شفافیت، دوام بالا، ضدزنگ بودن، نصب و نگهداری آسان و ظاهر زیبای آن است.
مزایای کاربرد شیشه در معماری ساختمان
آیا شیشه برای طراحی نمای ساختمان مناسب است؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است مزایای این متریال را بررسی کنیم.
حالا که با کاربرد انواع شیشه در ساختمان آشنا شدید، بهتر است مزایای کاربرد شیشه در معماری ساختمان را نیز بدانید تا بهدرستی نقش شیشه در ساختمان را بررسی کنید و به اجرای آن بپردازید.
ایجاد مقاومت و ایمنی بالا
یکی از مهمترین موضوعاتی که طراحان با آن دستوپنجه نرم میکنند، بحث ایمنی ساختمان است که باید در اجرای متریالی مانند شیشه به آن توجه خاصتری داشت؛ به همین جهت، استفاده از شیشهی نشکن و سکوریت برای امنیت فضای داخلی و خارجی ساختمان ضروری است. ازآنجاکه شیشهی سکوریت یا نشکن مقاومت بالایی دارد، در زمان بروز حوادث آسیبی به جان و مال افراد وارد نمیکند.
شیشههای لمینت و سکوریت در برابر عوامل جوی مانند بادوباران مقاومت بیشتری نسبت به شیشههای معمولی دارند و قابلیت تحمل تغییرات جوی در آنها ایجاد شده است.
استفادهی بهینه از انرژی و صرفهجویی در مصرف
کاربرد شیشه در معماری ساختمان دارای طیف گستردهای است که از همان ابتدا منجر به صرفهجویی در مصرف انرژی شده است. با ورود شیشه نشکن در نخستین سالهای ورود شیشه به عرصهی ساختمانسازی، نقطهی عطفی در پیشرفت تکنولوژی در معماری و احداث ساختمانهای مختلف به وجود آمد.
امروزه به دلیل فراگیری استفاده از شیشه در معماری ساختمان، توجه به ایمنی بیشازپیش اهمیت پیدا کرده است و این در حالی است که مصرف انرژی نیز باید باتوجهبه افزایش جمعیت کرهی زمین کاهش پیدا کند. پس استفاده از شیشه در ساختمانها باید هم بهصورت ایمن باشد و هم بهگونهای باشد که مصرف انرژی را به حداقل مقدار برساند.
شیشههای دوجداره، سکوریت و لمینت میتوانند در طول روز نور طبیعی خورشید را وارد فضای ساختمانها کنند و صرفهجویی در مصرف برق و انرژی لازم برای گرمکردن محیط را برای ما فراهم کنند.
زیبایی و جذابیت بصری
کاربرد شیشه در معماری ساختمان از جهت زیبایی و جذابیت بصری ایجادشده توسط آن دارای طرفداران زیادی است. به دلیل تنوع زیاد شیشه و ظاهر منحصربهفرد آن، این متریال برای مصارف گوناگون به کار میرود. شیشه به شما این امکان را میدهد که طبق سلیقهی خود و با استفاده از هر الگوی معماری، آن را با مصالح دیگر ترکیب کنید و اثری متفاوت از خود به نمایش بگذارید.
عبور نور طبیعی و مصنوعی از شیشهها و انعکاس آنها در فضای داخلی، انرژی زیادی به افراد میبخشد. کاربرد شیشه در معماری ساختمان میتواند فضا را مدرن و خیرهکننده جلوه دهد و زیبایی خاصی بهظاهر ساختمان ببخشد.
شفافیت و نورپردازی طبیعی
شیشه یک متریال شفاف است که قابلیت عبور نور از داخل خود را دارد، همین شفافیت سبب شده است تا اشیا قرارگرفته در پشت شیشه بهوضوح قابلمشاهده باشند.
بهکارگیری شیشه در معماری ساختمان، نمای زیباتری از دنیای بیرون را به داخل منزل شما میآورد و سبب روشنشدن فضا حتی در زمان بستهبودن درها و پنجرهها میشود. روشن بودن فضا در بیشتر ساعات روز موجب سرزندگی و شادابی شما شده و روحیه را بالا میبرد.
تنوع رنگی و امکان تطابق با سلیقههای مختلف
یکی از دلایل رواج کاربرد شیشه در معماری ساختمان را میتوان تنوع این متریال دانست. به عبارتی دیگر، شما هر رنگ، طرح یا نقشی که در ذهن خود داشته باشید را میتوانید روی آن پیادهسازی کنید.
امروزه تنوع شیشهها بسیار بیشتر از گذشته است و زمانی که ورق شیشه با چند لایه از مصالح دیگر یا یک عایق ترکیب میشود، ظاهر و رنگی بسیار متفاوت پیدا خواهد کرد.
علاوهبر این، شیشههای چندلایه که با طیف گستردهای از لایههای رنگی تولید میشوند، جلوهی ویژهای به نورپردازی میدهند. این رنگها را میتوان به صورت شیشههای رنگی انتخاب کرد یا از رنگهای چاپی استفاده نمود که نتایج متفاوتتری را به شما میدهند.
حفاظت از محیط زیست
یکی از مهمترین مزایای کاربرد شیشه در معماری ساختمان آن است که میتوان آن را بهآسانی بازیافت نمود و محیطزیست را حفظ کرد. در کنار آن همان گونه که اشاره کردیم، صرفهجویی در مصرف انرژی و کاهش هزینهها نیز به دنبال این مزیت خواهد آمد.
شیشه را میتوان یک متریال ۱۰۰درصد قابل بازیافت دانست که در طی فرآیند بازیافت نیز از بین نمیرود. پس میتوان شیشه را بارهاوبارها بازیافت کرد بیآنکه کیفیت یا خلوص آن تغییر کند.
محافظت در برابر اشعهی فرابنفش
از دیگر مزایای کاربرد شیشه در معماری ساختمان میتوان به قابلیت محافظت از ما در برابر اشعهی فرابنفش اشاره کرد. همانطور که میدانید لایهی ازون در حال تخریب است و لازم است که ما از خود در مقابل اشعهی فرابنفش خورشید محافظت کنیم.
شیشه همواره یکی از روشهای محافظتی بشر بوده و هست. مقاومت شیشه در برابر اشعهی فرابنفش بهقدری بالا است که به ما این امکان را میدهد تا بدون آسیبدیدن، از خورشید لذت ببریم و در برابر تغییرات دمایی و جوی، امنیت داشته باشیم.
بهطور کلی مزایای استفاده از شیشه در ساختمان را میتوان به شرح زیر خلاصه کرد:
- شفافیت
- ضد گرد و غبار و آب
- تنوع رنگ
- زیبای بصری
- قابل بازیافت
- پایداری در برابر تابش و…
- مقاوم در برابر هوازدگی و زنگزدگی
- قالبگیری ساده شیشه
- رسانای برق
- عبور نور عالی
- وزن پایین
- بزرگ نشان دادن فض
- مقاومت در برابر حرارت
نگاهی اجمالی به معایب شیشه در معماری ساختمان
- مقاومت کمتر در برابر زلزله
- هزینه بالا در اجرا
- ایجاد لکههای زشت، کثیفی و سایش به دلیل آسیبپذیری در برابر محلولهای قلیایی
- شکنندگی شیشههای معمولی
- امکان انتقال گرما به داخل خانه، بهطور کلی میتوان به انتقال انرژی بین فضاهای داخل و خارج ساختمان
- تابندگی بالا
حال که مزایا و معایب شیشه در معماری ساختمان را مطالعه کردید، احتمالا برای شما سوال پیش آمده است که چرا برخی از موارد هم جزء معایب متریال شیشه محسوب میشود و هم بخشی از مزایای استفاده از شیشه در معماری ساختمان، جواب آن در کیفیت متریال استفاده کننده است. طبیعتا تشخیص متریال شیشه به همین راحتی نخواهد بود، بنابراین بهتر است به معماران و متخصصین این حوزه رو آورید. آنها بهترین شرکتهای تولیدکنندهی شیشه و بهترین نحوهی اجرای شیشه در ساختمان را به شما معرفی خواهند کرد.
نتیجهگیری
کاربرد شیشه در معماری ساختمان بسیار گسترده است و شامل طراحی دکوراسیون داخلی و نمای خارجی میشود. متریال شیشه را میتوان در دکوراسیون داخلی بهعنوان کفپوش، پارتیشن، نرده، کفپله و در مبلمان داخلی استفاده کرد و جذابیت خاصی به محیط بخشید. در نمای خارجی هم از انواع نماهای شیشهای اسپایدر، کرتینوال و نمای شیشه بالکن استفاده میشود. استفاده از شیشه در معماری ساختمان دارای مزایای زیادی است که از جملهی آن میتوان به زیبایی بصری، حفظ محیطزیست، صرفهجویی در مصرف انرژی و ایمنی بالا اشاره کرد. همهی این عوامل سبب شدهاند که شیشه به یک متریال پرکاربرد و محبوب در معماری ساختمان تبدیل شود.
به نظر شما متریال شیشه در کدام قسمت از ساختمان کاربرد بیشتری دارد؟ آیا روشهای نوین کاربرد شیشه در معماری ساختمان را میشناسید؟ به نظر شما بهکاربردن شیشه تا چه حد بر زیبایی و جذابیت بصری تأثیر میگذارد؟
خدمات طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون در گروه طراحی اینجیر دیزاین