اینجیر دیزاین

حتماً تابه‌حال واژه کلاسیک بارها به گوشتان خورده است و تا حدود زیادی از ویژگی‌های آن باخبر هستید. از زمانی که بشر معماری را یاد گرفته است، همواره به دنبال یافتن سبک‌های متعددی متناسب با زمانه، اقلیم، فرهنگ و تاریخ زمان خود بوده است. سبک کلاسیک، یکی از سبک‌های رایج امروزی است. این سبک در قرن‌های ۱۸ و ۱۹ به تقلید از سبک‌های اروپایی روی کار آمد و مردم را به سمت اشرافیت و تجمل‌گرایی دعوت می‌کرد. سبک کلاسیک در واقع یک جنبش هنری بوده است که بر اساس فرهنگ و هنر کشورهای یونان و روم باستان شکل‌گرفته است. اگر تحصیلات آکادمیک در رشته معماری داشته باشید، به خوبی این سبک را می‌شناسید و با ویژگی‌های آن آشنا هستید. ما در این مقاله شما را با سبک کلاسیک بیش‌تر آشنا می‌کنیم و تاریخچه، ویژگی‌های عمومی و ویژگی‌های جزئی سبک کلاسیک را در طراحی نما و طراحی داخلی بررسی می‌کنیم.

سبک کلاسیک چیست؟

سبک کلاسیک، گونه‌ای از تجمل‌گرایی و تمایل به اشرافیت است که در هنر ایجاد شد. این سبک را در بسیاری از هنرها اعم‌از مجسمه‌سازی، نقاشی، نجاری، موسیقی، معماری و بسیاری از علوم و هنرهای دیگر می‌توان یافت.

–  معرفی سبک کلاسیک در معماری

معماری کلاسیک درواقع گونه‌ای از معماری است که از عناصر مشهور دوران کلاسیک یونان و روم تشکیل شده است. این سبک بین قرن‌های ۱۷ تا ۱۹ میلادی در اروپا ایجاد شد. بسیاری از مردمان ساکن کشورهای دیگر به تقلید از قاره‌ی اروپا، این سبک را برای طرح و ساخت بناهای مختلف به کار گرفتند. سبک کلاسیک را همان سبک سنتی غربی می‌دانند که خود را با سبک معاصر تطابق داده است.

این سبک، یک سبک همیشگی و به‌اصطلاح تایم لس (Timeless) است. این سبک را می‌توانید در انواع مبلمان، منسوجات، نماهای امروزی، پالت‌های رنگی و دکوراسیون فضاهای مختلف ببینید. این باور وجود دارد که المان‌هایی که هرساله ترند می‌شوند، نمی‌توانند تأثیر زیادی روی طراحی به سبک کلاسیک داشته باشند و این ناشی از انعطاف‌ناپذیری سبک کلاسیک است که نمی‌تواند از مد روز بهره ببرد.

–   نحوه‌ی شکل‌گیری سبک کلاسیک در معماری

سبک کلاسیک در دوره رنسانس ایتالیا وارد معماری شد. با کمی بررسی، متوجه می‌شویم که معماری کلاسیک توسط آلبرتی و برونلسکی به همگان معرفی شد. آثار این افراد دارای ویژگی‌هایی چون تقارن، تناسب، هندسه و نظم هستند؛ درست منطبق بر ویژگی‌های منبع الهام آن‌ها. در همان قرن ۱۸، معماری کلاسیک به‌سرعت به کشورهایی مثل فرانسه آلمان، روسیه و انگلیس راه یافت. از اواسط قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم بود که سبک کلاسیک به‌صورت معماری نئوکلاسیک گسترش یافت.

تاریخچه‌ی سبک کلاسیک

سبک کلاسیک در قرن بیستم با رشد سطح رفاه مردم و تمایل آن‌ها به تقلید از مدل‌های طراحی سلطنتی قرن‌های ۱۸ و ۱۹ کشورهای اروپایی، رایج شد.

سبک کلاسیک به روند مد کاری ندارد؛ این سبک همواره در مسیر خود گام برمی‌دارد. به‌هیچ‌عنوان نمی‌توان سبک کلاسیک را با سبک مدرن قیاس کرد؛ چراکه سبک مدرن به‌خوبی خود را با شرایط زمان وفق می‌دهد و همواره در حال به‌روز‌رسانی ویژگی‌های خود است. می‌توان گفت سبک کلاسیک دارای یک نوع سرسختی و گارد در مقابل تغییر و دگرگونی است.

در میانه‌ی قرن بیستم که طراحان مدرن از روش‌های جدید متریال‌های به‌روز برای تولید مبلمان و سایر وسایل خانگی استفاده می‌کردند، طرف‌داران سبک کلاسیک همواره مبلمان کلاسیک و درباری می‌ساختند.

طراحی سبک کلاسیک

ریشه‌ی سبک کلاسیک در ایران

اکثر ما ایرانی‌ها در خانه‌های بزرگ سنتی زندگی می‌کردیم. بسیاری از مردم یک فضای داخلی مدرن و به‌روز شده را بیش‌تر می‌پسندند؛ اما گاهی شاهد جلوگیری برخی‌ها از به‌روز‌رسانی فضای زندگی هستیم؛ به نظر می‌رسد که این قضیه به بعضی از باورها و اعتقادهای ما ایرانیان باز می‌گردد. با‌این‌حال، باید گفت که سبک کلاسیک در ایران دارای طرف‌داران خاص خود است. هدف از طراحی کلاسیک ایجاد یک فضای مدرن و هیجان‌انگیز نیست، بلکه به‌وجودآوردن یک محیط آرامش‌بخش و راحت مطابق سلیقه‌ی افراد خانواده است. اما باید گفت این فقط یک تصمیم است، مگرنه در عمل چنین نتیجه‌ای را شاهد نخواهیم بود. در واقع به دلیل وجود جزئیات بسیار، رنگ‌های طلایی و مبلمان بزرگ در این سبک عده‌ای بر این باورند که این سبک نشانه‌‌ی سرمایه‌دار بودن آن‌ها است، به همین دلیل متاسفانه در معماری خانه‌های ایران که به سبک کلاسیک طراحی شده‌اند اغلب شاهد طرحی بی‌هویت و آزاردهنده هستیم. چون علاوه‌بر اینکه سبک کلاسیک به هیچ‌ وجه سازگار با اقلیم، فرهنگ و سبک زندگی ما ایرانیان نیست، معمولا در انتخاب آیتم‌های کلاسیک هم دقت لازم نمی‌شود. به‌طور کلی ما فقط شاهد طراحی منزل به سبک قدیمی و منسوخ شده هستیم. برای آشنا شدن و لذت برد از سبک معماری ایرانی پیشنهاد می‌شود دو مقاله‌ی زیر را مطالعه کنید:

  1. سبک شناسی معماری ایرانی
  2. معرفی سبک ایرانی

فلسفه‌ی پیدایش سبک کلاسیک چیست؟

واژه کلاسیک برگرفته از یک واژه‌ی لاتین است؛ کلاسیکوس (Classicus) به معنی درجه یک است. منظور از درجه یک، اثری است که در حیطه‌ی خودش نمونه و مورد‌پسند همگان باشد. زیبا بودن ازنقطه‌نظر سبک کلاسیک به معنای رعایت‌کردن اصول و قواعد آثار یونان و روم باستان به‌صورت تمام‌وکمال است که این اصول با اصول معماری ایرانی هیچ‌گونه تناسبی ندارد!

ازآنجاکه کمال‌گرایی یکی از ویژگی‌های بارز سبک کلاسیک است، می‌توان اظهار داشت که سبک کلاسیک مکتب ایدئالیسم را دنبال می‌کند. ایدئال بودن در این سبک معنایی متفاوت از ایدئال بودن در سبکی محبوب مانند سبک مدرن دارد. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، سبک کلاسیک به ادبیات، رشته‌های مختلف هنری مثل تئاتر، نقاشی و موسیقی وارد شده و تجمل‌گرایی افراطی خود را وارد این هنرها نیز کرده است!

سبک کلاسیک معماری در زندگی امروزی ما

اگر تنها به این نکته بسنده کنیم که طراحی کلاسیک دارای ریشه‌ی سنتی است و با زمان تغییر نمی‌کند یا اصلاً نباید که تغییر کند، نمی‌توانیم به‌هیچ‌وجه این سبک را با زندگی امروزی خود تطابق دهیم. معماران و طراحان به طور پیوسته در حال به‌روز‌رسانی سبک‌های مختلف هستند. با کمی دقت خانه‌هایی را می‌یابیم که در آن از ترکیب سبک کلاسیک و مدرن استفاده شده است؛ مثلاً عناصر معماری مدرن مانند پلان‌های باز، جزیره، رنگ‌های خنثی به‌خوبی با المان‌های سبک کلاسیک مانند مبلمان استیل، فرش‌های دست‌بافت و غیره ترکیب شده‌اند و به‌خوبی نمایانگر یک سبک نام‌آشنای دیگر به نام نئوکلاسیک هستند. سبک نئوکلاسیک درحقیقت، سبکی است که سبک کلاسیک را مدرنیته و امروزی می‌کند.

امروزه به‌دلیل اعتقادات غلط برخی سازندگان درباره‌ی این سبک، متاسفانه سبک کلاسیک را در نمای خیلی از ساختمان‌های شهر شاهد هستیم؛ سبکی که به‌هیچ‌عنوان با اقلیم ایران و شرایط زلزله‌خیز بودن آن، هم‌خوانی ندارد.

ویژگی‌های سبک کلاسیک چیست؟

نظم، تعادل و تقارن

این سه اصل از ویژگی‌های مهم سبک کلاسیک هستند. طراحان کلاسیک تلاش می‌کنند تا جای ممکن نظم را در طراحی‌های خود برقرار کنند.

وحدت فضایی مسئله‌ای است که کمتر به آن پرداخته شده است؛ اما بهتر است بدانید که در تمامی سبک‌ها به این اصل توجه ویژه‌ای می‌شود.

تقارن، از دیگر ویژگی‌های مهم سبک کلاسیک است که تقریباً در تمامی اجزای این طراحی به کار می‌رود. وسایل و اجزای تزیینی اغلب به‌صورت جفت به کار می‌روند؛ پس اگر از المانی مثل آینه در دکوراسیون داخلی یا از شیشه در قسمتی از طراحی نما استفاده شده است، حتماً آن‌ها باید در جای درستی قرار داده شوند تا در طراحی تقارن ایجاد شود. رعایت تقارن به ایجاد تعادل در فضا می‌انجامد. از آینه و شیشه به‌عنوان یک المان میانی استفاده می‌شود و سایر المان‌ها و عناصر، در اطراف آن‌ها قرار می‌گیرند.

استفاده از یک المان به‌عنوان عنصر میانی اهمیت بسیار زیادی دارد؛ این همان ایجاد نقطه کانونی در اکثر طراحی‌ها است.

نقطه کانونی را پیدا کنید!

استفاده از یک عنصر شاخص در کانون طراحی به سبک کلاسیک، بسیار تعیین‌کننده است. مثلاً در طراحی دکوراسیون داخلی، از یک آینه‌ی بزرگ، یک مجسمه یا اثر هنری شاخص به‌عنوان نقطه‌ی کانونی استفاده می‌کنند.

پس از تعیین نقطه‌ی کانونی، سایر وسایل و عناصر را با آن تطبیق می‌دهند. برای تعیین این نقطه در دکوراسیون داخلی، فضای اتاق را به‌صورت خالی در نظر گرفته و خط میانی آن را در ذهن خود مجسم می‌کنند. به‌عنوان‌مثال، اگر یک شومینه کلاسیک در فضا وجود دارد، آن را به‌عنوان نقطه کانونی انتخاب می‌کنند و دو طرف آن مبل کلاسیک قرار می‌دهند.

 دررابطه‌ با طراحی نما به سبک کلاسیک نیز محور میانی عمودی و افقی نما را ترسیم کرده و محل تلاقی آنها را با یک عنصر شاخص و پراهمیت مشخص می‌کنند؛ یک پنجره‌ی بزرگ با قاب سنگی، یک کتیبه‌ی زیبا یا حتی یک کمربند ابزار‌خورده می‌تواند به‌عنوان نقطه کانونی انتخاب شود.

متاسفانه در ایران، برخی گمان می‌کنند سبک کلاسیک را به‌درستی در نمای ساختمان استفاده کرده‌اند؛ درحالی‌که اصلا این‌طور نیست و آن‌ها تنها سبکی عجیب‌وغریب را اجرا می‌کنند که به سبک کلاسیک اصلی هم شباهتی ندارد. استفاده‌ی بیش‌ازحد از تزئینات بدون سناریوی خاصی، افراد را از حضور در چنین فضایی خسته می‌کنند.

به‌کارگیری رنگ‌ها و مصالح طبیعی در سبک کلاسیک

سبک کلاسیک از رنگ‌های طبیعی بهره می‌برد؛ این به دلیل حالت سنتی سبک کلاسیک است. تناژهایی از طلایی، زرد، آبی، قهوه‌ای و سبز را بیش‌تر در این سبک می‌بینیم. در بعضی نمونه‌ها می‌توانید رنگ‌های خاص سبک مدرن مثل خاکستری را مشاهده کنید.

در استفاده از رنگ سفید نیز باید گفت که اگر سبک کاملاً کلاسیک باشد، از سفید چرک یا استخوانی بیش‌تر از سفید روشن استفاده می‌کنند؛ رنگ سفید روشن اغلب در سبک مدرن به کار برده می‌شود و طرف‌داران زیادی هم دارد.

به‌عنوان نمونه، برای ترکیب رنگ‌ها در طراحی دکوراسیون داخلی از مبل‌های هم‌رنگ یا هم طرح استفاده می‌کنند که کوسن‌هایی مشابه از نظر بافت، جنس، طرح و رنگ دارند. این مبل‌ها را روبه‌روی مبل‌هایی از رنگ متضاد قرار می‌دهند. این هماهنگی و رنگ‌های مکمل و متضاد مانند یک چسب فضا را یکدست می‌کنند و طراحی دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک را متعادل‌تر می‌سازند.

از پارچه‌ها و الگوهای ظریف و برازنده استفاده کنید.

در ابتدای بیان ویژگی‌های سبک کلاسیک، به ظرافت اشاره کردیم. در انتخاب پارچه و منسوجات سبک کلاسیک باید ظرافت را مدنظر قرار داد، اما پارچه‌ها نباید زیاد هم جلب‌توجه نکنند و در چشم مخاطب، به‌عنوان اولین چیزی که در طراحی دیده می‌شود نباشند.

در طراحی دکوراسیون داخلی از مخمل، کتان و کرباس به‌عنوان جنس‌های معروف سبک کلاسیک استفاده می‌کنند  و سنگ،چوب و مرمر را برای تکمیل دکوراسیون به کار می‌برند.

طراحی سبک کلاسیک

مبلمان، تزیینات و آثار هنری در سبک کلاسیک

در سبک کلاسیک به کیفیت مبلمان مورداستفاده بیش‌تر از کمیت آن اهمیت می‌دهند. کیفیت مبلمان کلاسیک به‌سادگی و پایداری آن بستگی دارد. خطوط صاف، تعادل، وضوح و تعادل میان عناصر خارجی و داخلی، از شاخصه‌های اصلی معماری به سبک کلاسیک است.

عنصر چوب نقش بسیار مهمی در مبلمان و تزیینات کلاسیک دارد. استفاده از نقش و نگارهای باستانی، پایه‌هایی از جنس مرمر، خاتم کاری‌های برنزی و گلدسته‌هایی از گل رز جزو تزیینات سبک کلاسیک به شمار می‌روند.

ستون، قوس، قرنیز، طاقچه، طلاکاری و گچ‌بری از تزئینات پرکاربرد سبک کلاسیک در طراحی خارجی و داخلی بنا هستند. برای طراحی به سبک کلاسیک، جزئیات از جنس سنگ چوب و حتی فلز در کنار پانل چوبی، کاغذ‌دیواری و پارچه‌های ابریشمی به کار برده می‌شوند.

لوسترهای کریستالی تجملی و پرکار که خود از آثار هنری در سبک کلاسیک محسوب می‌شوند، لامپ‌هایی با فرم اشک که دارای پایه‌های سنگی یا شیشه‌ای گران‌قیمت هستند، نورپردازی مخفی که در سقف و کف انجام می‌شود، همگی در سبک کلاسیک مشهور هستند. استفاده از شومینه، تابلوها، مجسمه‌های برنزی و گلدان‌ها هم در سبک کلاسیک به‌عنوان اجسام جانبی شناخته می‌شوند.

ویژگی‌های کلیدی سبک کلاسیک

اگرچه مبلمان کلاسیک که طبق طراحی‌های امروزه ساخته شده‌اند از لحاظ رنگ و الگو آپدیت شده هستند؛ اما ریشه‌ی آن‌ها را می‌توان در طراحی‌های اروپایی یافت.

طراحی به سبک کلاسیک را می‌توان بر اساس همان روش‌های گذشته دانست؛ اما با جزئیات تزیینی کمتر و درنتیجه، فضای خلوت‌تر.

دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک

به‌‌ندرت می‌توان دکوراسیون کلاسیک را با مد تطبیق داد. پس اگر طرف‌دار مد هستید و دوست دارید طبق آن پیش بروید، سبک کلاسیک نمی‌تواند گزینه‌‌ی مناسبی برای شما باشد. علاوه‌بر اینکه سبک کلاسیک اصلا با فرهنگ ما ایرانیان سازگار نیست و با اقلیم ایران‌زمین هماهنگی ندارد.

این سبک کاملاً بدون زمان است؛ یعنی طرف‌داران آن این‌طور ادعا دارند که سبک کلاسیک را می‌توان در تمام اعصار استفاده کرد بدون اینکه احساس کهنگی به شما دست بدهد. تمامی ویژگی‌های ذکر شده برای سبک کلاسیک، در طراحی دکوراسیون داخلی نیز کاربرد دارند؛ ساختار منظم و متقارن، تعادل فضایی، بافت‌های الگومند و لوازم تزیینی گران‌بها و مجلل.

حتی اگر در زمینه‌ی معماری تحصیلات یا مطالعه‌ی ویژه‌ای ندارید، به‌راحتی می‌توانید سبک کلاسیک را از باقی سبک‌ها تشخیص دهید. به المان‌ها و عناصر اصلی دکوراسیون داخلی کلاسیک توجه کنید؛ گچ‌بری‌های اشرافی و شکوهمند، سقف‌های بلند، مبلمان آنتیک و سلطنتی، پرده‌های طرح‌دار و زیبا که غالباً تمی با رنگ‌های طلایی، جواهری، قهوه‌ای و کرم دارند. در واقع بسیاری از کسانی که در زمینه‌ی طراحی به سبک مدرن ادعا می‌کنند نیز تا همین حد تنها با ویژگی‌های ظاهری این سبک پیچیده آشنا هستند و متاسفانه نیز پروژه‌هایی را اجرا می‌کنند، به اصلاح پروژه‌هایی به سبک کلاسیک (!) که با صرف هزینه‌های بسیار از هیچ نظر آورده‌ای برای کارفرما و کسانی که در آن فضا تردد می‌کنند ندارد. فضاهایی که طراحی آن به شکل درست اجرا نشده است و درنهایت سبکی بی‌نام و بی‌اعتبار را شاهد هستیم.

هشدار!  بیشتر کسانی که در زمینه‌ی طراحی به سبک کلاسیک ادعا می‌کنند تنها به فکر آورده‌ی مالی خودشان هستند. مگرنه اصلا با توجه به اکثر پلان خانه‌های امروزی، اقلیم ایران، فرهنگ و سبک زندگی ما این سبک قابلیت اجرا ندارد!

دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک دارای چند مشخصه است که در ادامه به بیان آن‌ها می‌پردازیم:

1. استفاده از مبلمان و متریال طبیعی و اصیل

وسایل و دکوری‌های ارزان اصلاً در سبک کلاسیک معنایی ندارد. تمامی مبلمان و دکوری که در این سبک به کار برده می‌شوند، باید اصیل و طبیعی باشند. ازاین‌رو، تزیین‌کردن فضای داخلی با وسایل عتیقه و قدیمی باارزش در سبک کلاسیک بسیار رواج دارد.

دیوارهای داخلی طراحی شده به سبک کلاسیک با گچ‌بری‌های طرح سنتی تزیین می‌شوند. اگر از چوب برای سبک طراحی کلاسیک استفاده شود، حتماً باید چوب کاملاً طبیعی باشد. متریال سنگ که پای ثابت سبک کلاسیک است، باید گران‌قیمت، زیبا و باکیفیت باشد. سنگ مرمر هم برای کف‌پوش خانه، گزینه‌ی خوبی است.

2.  استفاده از ترکیب رنگی روشن در دکوراسیون داخلی کلاسیک

همان‌طور که پیش‌تر نیز در ویژگی‌های عمومی سبک کلاسیک اشاره کردیم، از ترکیب رنگ‌ها و استفاده از رنگ‌های مکمل و متضاد در این سبک نباید غافل شد. رنگ‌هایی در طیف‌های بژ، کرم و قهوه‌ای روشن، از رنگ‌های پرکاربرد در معماری داخلی هستند.

رنگ سلطنتی و تجملاتی طلایی را به‌عنوان مهم‌ترین رنگ مورداستفاده در سبک کلاسیک می‌شناسند. این رنگ بیش‌تر در پارچه‌ها و وسایل دکوراسیون داخلی استفاده می‌شود. اگر در ترکیب رنگ‌ها باهم دقت نشود، به‌جای فضایی مجلل و سلطنتی، فضایی کسل‌کننده و دلگیر ایجاد می‌شود.

3. استفاده از لوسترهای مجلل و شمع

در سبک کلاسیک معمولاً از لوسترهای کریستالی، لامپ‌های بی‌رنگ و شیشه‌های گران‌قیمت استفاده می‌شود. لوسترها را عموماً به‌عنوان نقطه‌ی کانونی سقف درنظر می‌گیرند و آن‌ها در وسط سقف قرار می‌دهند.

4.  کاربرد پارچه‌های سنگین در سبک کلاسیک

محبوب‌ترین پارچه‌هایی که در سبک کلاسیک استفاده می‌شود ساتن و ابریشم است. گاهی‌‌ اوقات برای افزایش تجملاتی بودن فضا، از مخمل نیز استفاده می‌شود. برای انتخاب فرش در سبک کلاسیک، گلیم‌های دست‌بافت و قالیچه‌های شرقی را خریداری می‌کنند.

5. مبلمان چوبی و سبک کلاسیک

در مبلمان سلطنتی به سبک کلاسیک از چوب‌های طبیعی و روکش‌های چرمی استفاده می‌شود؛ این نوع مبلمان جلا‌داده است و جلوه‌ی خاصی به فضا می‌بخشد.

‌طراحی نما به سبک کلاسیک

این روزها نمای کلاسیک در ساختمان‌های مجلل و سلطنتی به‌وفور استفاده می‌شود. عناصر و المان‌های نمای کلاسیک شامل ستون‌های تزیینی و گرد، سرستون‌های نمادین، انواع کتیبه‌ها و سنتوری‌ها، قوس‌های بزرگ و نقش‌های برجسته هستند.

نمای طراحی شده به سبک کلاسیک متقارن است؛ ستون‌ها و پنجره‌ها نسبت به یک خط تقارن چیده شده‌اند و ترتیب منظمی دارند. در این گونه نماها بیشتر شاهد پنجره‌های بزرگ و مستطیلی هستیم که در آن‌ها از نقش‌ها و قاب‌های مختلف استفاده شده است.

از انواع نمای کلاسیک می‌توان به نمای کلاسیک مسکونی، ویلایی و اداری اشاره کرد. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر دررابطه‌با ویژگی‌ها و انواع نماهای کلاسیک به مقاله‌ی نمای کلاسیک چیست؟ سری بزنید.

معایب سبک کلاسیک

1. هزینه‌‌ی بالا

از معایب سبک کلاسیک می‌توان به هزینه بالای تهیه مبلمان و تزیینات گران‌قیمت آن اشاره کرد؛ درواقع چون بیشتر از چوب در کنار سنگ و مرمر استفاده شده است، بالتبع هزینه‌ها بالاتر رفته و همه چیز به سمت لاکچری بودن پیش می‌رود. اگر به تزیینات نیز مراجعه کنیم، متوجه می‌شویم که تزیینات زیاد و جزئیات پرکار که همه توسط دست انجام می‌شوند، سبب گران‌تر شدن قیمت‌های اجرای این سبک هستند.

2. نگه‌داری دشوار

به دلیل جنس مصالحی که در سبک کلاسیک به کار می‌روند، مثلاً چوب، حفظ و نگهداری از آثار کلاسیک دشوار است.

تزیینات حرف اول را در سبک کلاسیک می‌زند. فرض کنید گچ‌بری‌های روی دیوار آسیب دیدند و تعمیر آن‌ها نیازمند صرف وقت و هزینه زیاد است. در سبک کلاسیک شاهد نقاشی‌های پیچیده و گاهی اسلیمی روی دیوارها یا حتی سقف هستیم؛ اگر این نقاشی‌ها آسیب ببینند، با صرف هزینه زیاد هم ممکن است باز شبیه نمونه اولیه خود نشوند.

3. عدم حضور المان‌های سبک مدرن

ازآنجایی‌که سبک مدرن طرف‌داران بسیار زیادی دارد، المان‌های مدرن نیز محبوب بسیاری از افراد هستند. سبک کلاسیک که با نام سبک سنتی نیز شناخته می‌شود، از عناصر مدرن بهره نمی‌برد. اگر شما الان دسته افرادی هستید که اهمیت زیادی برای به‌روز بودن قائلید، پیشنهاد می‌کنیم سبک کلاسیک را انتخاب نکنید؛ در عوض، سبک مدرن را با تمامی زیبایی و منحصربه‌فردی نمایانش انتخاب کنید و از حس‌ به‌روز بودن لذت ببرید. راستی اگر می‌خواهید با جزئیات سبک مدرن بیشتر آشنا شوید، مقاله‌ی (معرفی سبک مدرن) را بررسی کنید.

4. نیاز به فضاهای بزرگ

در سبک کلسیک، فضاها و پلان‌ها باید به‌قدری بزرگ باشند که تمامی المان‌های سبک کلاسیک را بتوانند در خود جای دهند. ستون‌های بزرگ، کتیبه‌ها، سنتوری‌ها و تزئینات برجسته، به فضاهای وسیعی نیاز دارند. اگر این عناصر در فضاهای کوچک استفاده شوند یا سقف کوتاه باشد، افراد از قرارگیری در این مکان‌ها احساس خفگی می‌کنند..

5. ناهماهنگی با محیط زیست

سبک کلاسیک با محیط‌زیست هماهنگی ندارد و در راستای حفظ آن کاری انجام نمی‌دهد. متریال سنگ با اقلیم و خاک ایران چندان سازگار نیست و استفاده از آن، سبب ناپیوستگی بین ساختمان و محیط بیرونی می‌شود. درحالی‌که متریال‌های بسیاری هستند که با محیط‌زیست همخوانی داشته و در حفظ آن سهیم هستند. این قضیه را در سبک مدرن به‌وضوح می‌بینیم که به‌واسطه‌ی استفاده از متریال‌های طبیعی و دوستدار محیط‌زیست، ساختمان با طبیعت همسو است.

6. عدم تطابق با اقلیم ایران

سبک کلاسیک با اقلیم ایران هماهنگ نیست و برای طراحی در این اقلیم ساخته نشده است. برخلاف تصور غلط برخی که گمان می‌کنند اگر از این سبک استفاده کنند، فضایی مجلل و شیک خواهد داشت، باید بگوییم این سبک در ایران اصلا مناسب نیست و درضمن، اصول سبک کلسیک به شکلی که در ایران استفاده می‌شود، کاملا اشتباه است.

به‌علاوه، در یونان و رم باستان، به‌دلیل نبود متریال دیگری جز سنگ، مجبور به استفاده از آن در نمای ساختمان‌های خود بودند،   اما در ایران متریال‌های متنوع و باشکوهی وجود دارد که نیاز ما را برای طراحی در این اقلیم فراهم می‌کنند و شکوه ساختمان را نشان می‌دهند. معماری ایرانی قابل‌مقایسه با معماری غربی و به‌خصوص سبک کلاسیک نیست.

نتیجه‌گیری

سبک کلاسیک سبکی به تقلید از اروپاییان است که با اقلیم ایران تناسب ندارد. از ویژگی‌های سبک کلاسیک که به آن اشاره کردیم، برای طراحی دکوراسیون داخلی و نمای متقارن، منظم و البته شلوغ، بهره می‌گیرند، اما این طرح‌ها چندان جالب در نمی‌آیند، مخصوصا در ایران. اگر قصد طراحی نما یا دکوراسیون داخلی داردی، به یاد داشته باشید که حتماً با طراحان متخصص در این زمینه مشورت کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. باز هم تأکید می‌کنیم که اگر روی مد بودن برای شما حائز اهمیت است، سبک کلاسیک را کنار گذاشته و به سبک مدرن روی بیاورید.

اگر قرار باشد طراحی دکوراسیون داخلی منزلتان را انجام دهید، آیا این سبک را انتخاب می‌کنید؟ همان‌طور که اشاره کردیم، اگر المان‌هایی را از سبک کلاسیک می‌پسندید و دوست دارید طرحتان به‌روز نیز باشد، می‌توانید سبک کلاسیک و مدرن را با هم ترکیب کنید و طراحی خود را به روش نئوکلاسیک انجام دهید. نظرتان راجع به طراحی به سبک نئوکلاسیک چیست؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x