چرا طراحی داخلی رستوران مهم است؟ این سوال ممکن است که برای بسیاری از رستورانداران، به معضلی جدی تبدیل شده باشد. طراحی رستوران (Restaurant design) در مجموعههای رستورانی جایگاه ویژهای دارد و امروزه رستورانها دیگر تنها محلی برای غذا خوردن نیستند. بسیاری از افراد جشنها و مراسمهای خود را در آنجا برگزار میکنند و یا برخی دیگر، زمان زیادی را در رستوران میگذرانند. یک طراحی حرفهای و تخصصی باعث میشود که علاوهبر جلب رضایت مشتریان، سود زیادی برای مدیران رستورانها به همراه داشته باشد. در ادامه مطلب به توضیحات بیشتری در مورد طراحی داخلی رستوران میپردازیم و توصیه میکنیم که تا پایان با ما همراه باشید.
اهمیت طراحی داخلی رستوران
طراحی رستوران یکی از مراحل مهم و اساسی راهاندازی یک رستوران است که به نوبه خود ممکن است پیچیده و گسترده باشد. البته برای طراحی داخلی رستوران باید اصول و ضوابط آن رعایت شود که این طراحی بیاثر نشود. بسیاری از افراد برای طراحی دکوراسیون داخلی خود از سلیقه شخصی و سنتهای محلی بهره میبرند، که البته هر کدام از این موارد میتوانند منبعی الهامبخش برای طراحی سبک طراحی دکوراسیون باشند، اما باید بدانید که تنها سلیقهی شخصی و تجربه در زمینهی رستورانداری کافی نیست! متاسفانه عدهای از رستوراندارن قدیمی فکر میکنند چون سالهای زیادی در این حوزه فعال هستند و برند و نام آنها نیز شناختهشده است، دیگر نیازی به تغییر دکوراسیون و طراحی ندارند، اما مسئله به همین سادگی نیست، چون طراحی رستوران فقط به معنای ایجاد طرح جدید نیست، گاهی تنها با یک بازنگری جدید در طراحی داخلی رستوران، با توجه به سبک زندگی امروزی و نیاز مشتریان، با حفظ هویت برند میتوان رستوران قدیمی را با طراحی داخلی مناسبی بازسازی کرد. به همین دلیل است که میگوییم برای طراحی رستوران تنها سلیقه و داشتن تجربهی رستورانداری کافی نیست و نیاز است با متخصصان این حوزه مشورت شود.
- دلایل اهمیت طراحی رستوران:
در بسیاری از موارد، سبک طراحی رستوران از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید بدانیم که کانسپت یا سبک طراحی رستوران چیست؟ کانپست یا سبک رستوران، به نوعی یک ایده یا تم کلی در رستوران است که شامل طراحی منو، سبک خدمات و غذاها میشود. در واقع، سبک طراحی رستوران، فضای داخلی و حال و هوای رستوران شما را به نمایش میگذارد.
در کنار سبک و سلیقه شخصی، میتوانید از هنر، علم یا فرهنگ نیز در دکوراسیون داخلی رستوران بهره ببرید و به جذابتر شدن رستوران خود کمک کنید. عموم مردم و کسانی که دانش کافی در حوزهی طراحی داخلی ندارند، اکثر مردم بر این باورند که طراحی رستورانهای در سه سبک کلاسیک، مدرن و سنتی انجام میشوند. ما قصد داریم در ادامه بهطور تخصصی علاوهبر بررسی این باور رایج که از نظر معماری خیلی گستردهتر است بررسی کنیم.
- کانسپت رستوران چیست؟
کانسپت رستوران ایده کلی است که رستوران شما باتوجه به آن طراحی و فعالیتهای رستوران تعریف میشود و به مشتریان نیز معرفی میگردد. کانسپت شامل طراحی منو، سبک سرویسدهی، دکوراسیون، انواع غذا و بهطور کلی هر آن چه که به امور رستوران مربوط است میشود.
کانسپت رستوران، نوع فعالیت و مدیریت رستوران شما را مشخص میکند. معمولا با داشتن یک دکوراسیون مناسب، فضایی دلچسب برای مشتریان مهیا میشود. بهکارگیری تم رنگی خاص باعث میشود که یک طراحی داخلی خوب برای رستوران مهیا شود و باید با سبک انتخابی هماهنگ باشد. در واقع چیزی که بین مردم بهعنوان رستوران شیک یا رستوران لوکس رواج دارد، اگر طراحی آنها برخلاف این قوانین باشند مطمئنا کاربری و تجربهی خوبی در زمینهی آسایش و راحتی مشتریان نخواهد داشت و تنها ظاهر رستوران لوکس و شیک خواهد بود. برای مثال، در یک رستوران خانوادگی از رنگهای ملایم استفاده میشود و رستورانی که جامعه هدفش، جوانان است، از رنگهای شاد و تندتری استفاده میکند. همچنین اگر در طراحی قرار است از المانهای سنتی و تاریخی در طراحی رستوران خود استفاده کنید، باید از مبلمان قدیمی، نقاشیهای تاریخی و صنایع دستی مرتبط بهره ببرید. در این بین سعی کنید خلاق باشید و حتما عناصر متمایز فرهنگی و جغرافیایی را در طراحی داخلی رستوران را بشناسید.
طراحی داخلی رستوران کلاسیک
عدهای از مدیران رستورانها احساس میکنند اگر رستوران خود را به سبک کلاسیک طراحی کنند، کسبوکار آنها بسیار خاص و متفاوت میشود. این مسئله دقیقا همان نکتهای است که در بالا به آن اشاره کردیم، چون در طراحی داخلی رستوران فقط تجربهی مدیریت رستوران و سلیقهی شخصی کافی نیست. منظور ما این است که طراحی به سبک کلاسیک انتخاب مناسبی برای رستوران شما نخواهد بود مگر اینکه پلان رستوران شما جوابگو طراحی رستوران به سبک کلاسیک باشد. تازه اگر مسئلهی اقلیم و سبک زندگی و فرهنگی را در نظر نگیریم. بهطور کلی پیشنهاد میشود اگر قصد طراحی به سبک کلاسیک را دارید مقالهی طراحی به سبک کلاسیک را مطالعه کنید.
- باور بفرمایید سبک کلاسیک فقط این نیست:
در این نوع از سبک رستورانها، معمولا از رنگهای قهوهای و طلایی در طراحی ساختمان استفاده میشود و کارکنان نیز اغلب از لباسهای رسمی و خاصی استفاده میکنند. در رستورانهای سبک کلاسیک برای تزئین طراحی داخلی از گلدانهای بزرگ، لوستر، تابلوهای مجلل و شمع استفاده میشود. استفاده از موسیقی محلی و سنتی در این رستورانها، آرامش و فضای دلنشینی را برای مشتریان فراهم میآورد. اینها متاسفانه مواردی هستند که عدهای سودجو بهعنوان طرح کلاسیک عرضه میکنند! نتیجهی آن هم شاهد هستیم. از مدیران رستوران خواهش داریم برای احترام به کسبوکار و مشتریهای خود به مسئله طراحی داخلی رستوران اهمیت بیشتری بدهند.
- طراحی داخلی رستوران سنتی
یکی از اصول طراحی دکوراسیون داخلی در رستورانهای سنتی، استفاده از تم محلی است که در کنار آن میتوانید از ارائه منوی مخصوص با آیتمهای محلی استفاده کنید. همچنین یکی از ایدههای جذاب در طراحی داخلی رستوران سنتی سرو غذاها در ظروف سنتی است. با توجه به طراحی داخلی در فضای رستورانهای سنتی، اغلب رنگ های قرمز، سبز، زرشکی و فیروزهای مورد استفاده قرار میگیرد. مبلمان در رستوران سنتی اغلب از جنس چوب و یا به صورت تخت طراحی میشوند و چیدمان آنها بهگونهای است که فضای صمیمی را برای مشتریان فراهم میآورند.
در رستورانهای سنتی به منظور تزئین دیوار از آجر، تصاویر از نماهای تاریخی و باستانی، عکسهای طبیعت و مناطق گردشگری استفاده میکنند. شما میتوانید به منظور زیباسازی طراحی داخلی رستوران سنتی از آثار سنتی و عناصر قدیمی مانند سماور و کرسی استفاده کنید.
- طراحی داخلی رستوران مدرن
استفاده از نور ملایم و آثار هنری از اصلهای مهم در طراحی داخلی رستوران مدرن است. در رستورانهای مدرن از مبلمان و چوبهای ساده استفاده میشود و بر همین اساس، سایر بخشهای دکوراسیون نیز با رنگهای خنثی و خاکستری با تم روشن، کنار هم قرار میگیرند. در صورتی که قصد راهاندازی رستوران مدرن را دارید، توصیه میکنیم که حتما مطلب طراحی کافه و رستوران مدرن را مطالعه بفرمائید.
کدام سبک را برای طراحی داخلی رستوران انتخاب کنیم؟
چه سبکی را برای طراحی داخلی رستوران انتخاب کنیم؟ این سوالی است که بسیاری از رستورانداران یا مدیران به آن میاندیشند. با توجه به اینکه هر کدام از سبکهای طراحی رستوران، جذابیتهای خاصی دارند، بنابراین طبیعی است که انتخاب از بین یکی از آنها دشوار باشد. بدین منظور دو مرحله را برای انتخاب سبک طراحی دکوراسیون به شما معرفی میکنیم:
1. تشخیص شخصیت برند در طراحی رستوران
شخصیت برند در طراحی رستوران در واقع مجموعهای از ویژگیها و صفات انسانی است که رستوران شما را تعریف میکند. پیدا کردن و انتخاب این ویژگیها و صفات باعث میشود که سبک مرتبط در طراحی رستوران را بهراحتی پیاده کنید.
2. تحقیق در مورد مشتریان هدف
پس از تشخیص برند، نوبت به مشخص کردن مشتریان هدف است. در این مرحله لازم است تا علایق مشتریان را زیر نظر بگیرید و در مورد آن تحقیق کنید. همچنین محل قرارگیری رستوران تأثیر مستقیمی بر علایق مشتریان و درنتیجه انتخاب سبک طراحی رستوران دارد. تعیین سبک طراحی دکوراسیون رستوران ممکن است که برای برخی از افراد دشوار باشد.
همچنین دقت داشته باشید که برای سبک انتخابی و محل رستوران که میخواهید آن را ارائه دهید، حتما باید تقاضا به میزان قابل توجهی وجود داشته باشد. از طرفی شناخت رقبا در میزان و نحوه جذب مشتریان نیز بسیار مهم است که باید به خوبی آن را درک کنید. جمعیتشناسی نکته مهمی است که در اجرای سبک طراحی داخلی رستوران به شما کمک میکند. به طور مثال اگر دانشجویان و نوجوانان را جامعه هدف خود در نظر گرفتهاید، بهتر است که از رنگهای روشن و شاخص، مبلمان یکپارچه و… استفاده کنید. شما حتی میتوانید در این زمینه پیش از انتخاب محل رستوران با مهندسان و متخصصان حوزهی معماری مشورت کنید. تیم اینجیر در این مرحله نیز همراه شما است.
مولفه های اصلی طراحی داخلی رستوران
در طراحی دکوراسیون داخلی رستوران، از عناصر منسجم و مرتبطی استفاده میشود و مجموعهای از آنها کمک میکنند که حال و هوای یکسانی به مشتریان القا گردد. تمام جزئیات موجود در طراحی به شکلگیری ساختار نهایی رستوران کمک میکنند. در ادامه مولفههای اصلی طراحی داخلی رستوران را مورد بررسی قرار میدهیم:
نحوه چیدمان و دکور رستوران
در طراحی داخلی رستوران حتما به چیدمان فضای غذاخوری دقت داشته باشید. مواردی از جمله نورپردازی، رنگ دیوار، موسیقی، مبلمان و مواردی از این قبیل نقش مهمی در انتخاب سبک دارند. به نوعی میتوان گفت که حتی در کنار اهمیت کیفیت غذا، برنامهریزی در مورد طراحی دکوراسیون نیز بسیار مهم است
ترفندها و ایده های جالب در طراحی داخلی رستوران
پس از مشخص کردن سبک طراحی رستوران، نوبت به استفاده از جزئیات و عناصر تشکیلدهنده رستوران است که در این بخش به بررسی آنها میپردازیم :
1. مشخص کردن نحوه چیدمان
در طراحی داخلی رستوران قبل از هر چیزی باید یک برنامه و ایده کلی از آیتمهای مختلف در نظر بگیرید. داشتن یک برنامه کلی کمک میکند که اطلاعات مهمی در مورد مکان، اندازه و نحوه قرارگیری میز و صندلیها به دست آورید. پس از انتخاب عناصر مختلف مجموعه رستورانی، طراحی چیدمان وسایل و نحوه قرارگیری سرویس بهداشتی، آشپزخانه و سالن غذاخوری نیز مشخص میشود.
دقت داشته باشید که باید بین فضای دلپذیر رستوران و تعداد صندلیهای موجود، تعادل ایجاد کنید. به منظور جلوگیری از شلوغی فضا میتوانید تعادل مناسبی میان فاصله میزها و تعیین حریم خصوصی هر میز برقرار نمایید. امروزه در اغلب رستورانهای مجلل میتوانید پراکندگی میزها را ببینید و این نشان از هماهنگی با طراحی دکوراسیون رستوران دارد.
2. نحوه ایجاد فضای ورودی جذاب
برای اینکه بتوانید جذب مشتری را در حد قابل قبولی انجام دهید، توصیه میکنیم که حتما فضای ورودی جذاب و چشمنوازی در دکوراسیون رستوران طراحی نمایید. در کنار ورودی منحصربهفرد و خاص رستوران، بهتر است که نام برند رستوران خود را با فونت مناسب و رنگ زیبا در اندازهای مناسب طراحی کرده تا مشتریان بتوانند از دور هم آن را شناسایی کنند.
عناصری که در فضای ورودی رستوران به کار گرفته شدهاند، باید با سبک طراحی داخلی رستوران هماهنگ باشد. به طور مثال اگر در رستوران غذای هندی سرو میشود، فضای ورودی را به صورت رنگارنگ تزئین کنید و حتی میتوانید از ادویهجات و گیاهان مختلف استفاده نمایید. در مثالی دیگر در رستورانی که غذای دریایی سرو میکند، استفاده از تصاویری با مضمون اقیانوس و دریا و رنگ آبی گزینه بسیار جذابی است.
3. اهمیت نورپردازی
دکوراسیون داخلی هر مجموعهای اعم از رستوران، باید نورپردازی مناسبی داشته باشد. در دکوراسیون مجموعه رستورانی میتوانید نورپردازی مناسب را با ترکیبی از نور طبیعی و نور الکتریکی رعایت کنید. با توجه به اینکه رنگهای روشن، تاثیر خوبی بر روحیه انسان دارد، بنابراین داشتن یک رستوران با فضایی روشن و دلباز در اولویت خواهد بود. در صورتی که نورپردازی رستوران را به صورت مناسبی رعایت کنید، توجه مشتریان اغلب به ویژگیهای جذاب محیط معطوف میگردد.
نکته قابل توجه دیگری که در خصوص نورپردازی بسیار مهم است، نوع و میزان نور لامپها و لوسترهای انتخابی بوده که باید با فضا و رنگهای دکوراسیون رستوران متناسب باشند. بهعنوان مثال استفاده از چراغهای رومیزی و شمع در یک محیط تاریک در هنگام سرو وعده عصرانه، فضایی صمیمی و عاشقانه را برای مشتریان فراهم میآورد.
لازم به ذکر است که نورپردازی یکی از مهمترین مواردی است که رهگذران را ترغیب به ورود به رستوران میکند. بنابراین نورپردازی را در فضای ورودی طراحی داخلی رستوران نیز جدی بگیرید. همچنین توصیه میکنیم از لامپها و لوسترهایی استفاده کنید که نور آنها در طول روز قابل تنظیم باشد.
4. نحوه انتخاب رنگ طراحی رستوران
بر اساس تحقیقات دانشمندان و به گفته روانشناسان، رنگ ارتباط مستقیمی با روحیه و آرامش افراد دارد و در نهایت تاثیر زیادی بر مغز میگذارد. با این تفاسیر بهتر است که استفاده از رنگهای بسیار جیغ، کسلکننده و استرسآور را در اولویتهای آخر بگذارید. همچنین در انتخاب رنگ حتما اندازه فضای داخلی رستوران را هم در نظر بگیرید. بهعنوان مثال، در شرایط کلی برای رستورانهای کوچک استفاده از رنگهای تیره و آیتمهای طرحدار و شلوغ توصیه نمیشود، مگر با نظر طراح داخلی رستوران و با توجه طرح. از طرفی دیگر رنگهای مورد استفاده در طراحی داخلی دکوراسیون رستوران باید با موضوع مجموعه و جامعه مشتریان هدف، هماهنگی داشته باشند.
- چند نمونه از ایدههای انتخاب رنگ را با توجه به سبک رستوران میتوان بدین صورت اشاره کرد:
الف. رستورانهای گیاهی: استفاده از رنگ قهوهای در تناژ مختلف، زردهای آفتابی و سبز طبیعی.
ب. رستورانهای دریایی: استفاده از رنگهای آبی و اقیانوسی.
پ. رستورانهای خانوادگی به همراه کودک: استفاده از رنگهای پاستیلی.
5. استفاده از گیاهان در طراحی داخلی رستوران
یکی دیگر از ایدههای جذاب در طراحی داخلی رستوران استفاده از گیاهان در ایجاد فضای آرامشبخش و دلنشین است که به شادابی و آرامش بصری کمک زیادی میکند. قبل از انتخاب گیاه موردنظر خود حتما در رابطه با نحوه مراقبت و فضای مناسب نگهداری از آن دقت داشته باشید. استفاد از گیاهان مناسب، راهی آسان و مقرونبهصرفه برای تکمیل طراحی دکوراسیون داخلی رستوران است.
6. کفپوش مناسب رستوران
استفاده از کفپوش، یکی از ایدههای جذاب برای طراحی داخلی رستوران است و برای انتخاب یک گزینه مناسب لازم است تا نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- امنیت کفپوش: حتما در ابتدا مطمئن شوید که کفپوش موردنظر لغزنده نباشد. یک پوشش ضد لغزش در کفپوش باعث میشود که افراد در حین رفت و آمد، امنیت بیشتری داشته باشند.
- صدای کفپوش: در بسیاری از رستورانها، افراد از سر و صدای زیاد در مجموعه ابراز نارضایتی میکنند. بنابراین، لازم است که کفپوشهایی را نصب کنید که صداها را به خود جذب کرده و یا آنها را به حداقل برساند. همچنین به منظور کاهش آلودگی صدا توصیه میکنیم که از پنلهای تعدیل صدا در سقف و دیوار استفاده نمایید.
- ماندگاری: با توجه به اینکه کفپوش به صورت مستمر در معرض تردد افراد قرار دارد، ممکن است که پس از مدتی دچار سایش و فرسودگی شود. بنابراین برای جلوگیری از تعویض مداوم کفپوشها بهتر است که از کفپوشهای بادوام مثل کفپوش چوبی استفاده کنید تا علاوهبر مقاومت بالا، ظاهر زیبایی به محیط بدهد.
7. طراحی سقف و دیوار رستوران
یکی دیگر از نکات ضروری در طراحی داخلی یک رستوران طراحی سقف و دیوار مجموعه رستورانی است. شما در طراحی سقف رستوران باید دو مورد را در نظر داشته باشید:
الف. از حداکثر فضای سقف برای بزرگتر دیده شدن محیط استفاده کنید و به گونهای آن را طراحی نمایید که با سبک رستوران هماهنگ باشد.
ب. سعی کنید، طراحی خاص سقف در یکی از نقاط اصلی رستوران در معرض دید قرار گیرد.
از طرفی دیگر، طراحی داخلی دیوار رستوران نیز به خصوص در رستورانهای مدرن، به تکمیل شدن طراحی رستوران، کمک بهسزایی میکند. دقت داشته باشید که سبک و رنگ کاغذ دیواری یا نقاشیهای دیوار رستوران، باید با سایر قسمتهای دکوراسیون هماهنگ باشد.
نکتههای دیگر برای طراحی داخلی رستوران
نکات دیگری نیز هستند که رعایت آنها میتواند به رونق کسبوکار شما کمک کند. در ظاهر این نکات بیارتباط به معماری و طراحی داخلی رستوران هستند، اما معماری رستوران موضوعی کلی است. ما علاوهبر طراحی و دکوراسیون داخلی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم که مکمل طراحی هستند:
1. پخش موسیقی مناسب:
موسیقی یکی از ترفندهای کاربردی در طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی رستوران است و با یک موسیقی دلنشین میتواند تجربه خوشایندی را برای افراد حاضر ایجاد کند. لازم به ذکر است که نوع موسیقی انتخابی باید با سبک رستوران هماهنگ باشد و با انتخابی درست میتوانید مشتریان را به بیشتر ماندن و سفارشات بیشتر ترغیب کنید.
2. عطر و بوی فضای رستوران:
یکی از مواردی که در بحث آشپزی و رستوران اهمیت زیادی دارد، حس بویایی انسان است که تاثیر زیادی بر تصور افراد حاضر در مجموعه رستورانی میگذارد. تاثیر عطر و بوی مطبوع در فضای رستوران، باعث بهبود تجربه مشتری میشود. تجربه نشان داده که رایحههای یک عطر مناسب باعث میشود که خاطرات خوبی از تجربیات گذشته در ذهن افراد بازآفرینی شود و این به افزایش اشتهای فرد کمک میکند.
3. انتخاب نام رستوران
نامی که برای مجموعه رستورانی انتخاب میشود، باید با سبک غذایی که سرو میکنید، متناسب باشد و در کنار این ویژگی، باید نامی به یاد ماندنی و ساده باشد. شما برای انتخاب نام رستوران میتوانید از محل قرارگیری رستوران و غذای ویژه منو و… استفاده کنید.
4. طراحی منو رستوران
طراحی منوی رستوران میتواند بازگو طرح کلی رستوران شما باشد. بنابراین همین موضوع در ظاهر ساده و بیربط یکی از مهمترین اصول طراحی داخلی رستوران است که شامل انتخاب آیتمها، طراحی بصری و نحوه نوشتن منو میشود. باید دقت داشته باشید که غذای سرو شده در رستوران با سبک طراحی شده رستوران هماهنگ باشد. علاوهبر این، منوی رستوران باید در موارد زیر با شخصیت برند شما و حال و هوای رستوران هماهنگ باشد:
- متن معرفی و جزئیات تشکیلدهندهی غذا
- رنگهای استفاده شده در منو
- فونت و نحوه طراحی گرافیکی منوی رستوران
5. نحوه سرویس دهی
نحوه سرویسدهی نیز یکی از موارد مهمی است که با طراحی سبک رستوران ارتباط دارد. نوع خدماتی که در رستوران ارائه میشود، با طرح کلی مجموعه مرتبط است و بر تجربه مشتری تاثیر زیادی میگذارد. همچنین طراحی داخلی رستوران و دکوراسیون و چیدمان مبلمان رستوران تاثیر مستقیمی بر نحوهی سرویسدهی و راحتی پرسنل دارد.
ما تا این جا با تمام موضوعات اصلی و فرعی طراحی رستوران آشنا شدیم. حال قصد داریم فضاهای رایج و نکتههای مهم مربوط به آن فضاها را بررسی کنیم.
طراحی سرویس بهداشتی رستوران
در طراحی داخلی رستوران از طراحی سرویس بهداشتی غافل نشوید. سرویس بهداشتی یکی از بخشهای مهم رستوران است که مشتریان ممکن است قبل یا پس از سرو غذا از آن استفاده کنند. لازم به ذکر است که برای سرویس بهداشتی مجموعه رستورانی باید نظافت، نور مناسب و ابعاد و اندازهی استاندارد را در نظر گرفت.
طراحی آشپزخانه رستوران
آشپزخانه یکی از مهمترین بخشهای رستوران به شمار میرود که در طراحی آن باید دقت بسیاری داشته باشید. امروزه بسیاری از مجموعههای رستورانی به منظور جلب اعتماد مشتریان، از طراحیهای باز با در و پنجرههای شیشهای استفاده میکنند. در این طراحی داخلی اشپزخانه رستوران مشتریان میتوانند نحوه طبخ غذا را مشاهده نمایند. در طراحی آشپزخانه حتما به موارد مختلفی از جمله نورپردازی، تهویه مناسب، راحتی رفت و آمد کارکنان و فضای آن دقت داشته باشید. شما میتوانید برای مطالعهی بیشتر به مقالههای زیر مراجعه کنید:
- نکات کلیدی طراحی آشپزخانه
- طراحی داخلی آشپزخانه
- طراحی دکوراسیون آشپزخانه
استفاده از سیستم تهویه در طراحی رستوران
برای داشتن هوایی مطبوع در فضای رستوران، حتما باید به سیستم تهویه مطبوع مجموعه توجه داشته باشید. با توجه به اینکه مجموعههای رستورانی، گرما، بخار و بوی زیادی را تولید میکنند، ممکن است که این موارد فضای سالن غذاخوری را تحت تاثیر قرار دهند. بدین منظور برای جلوگیری از وضعیت پیش آمده باید کلیه مجموعه رستوران را به سیستم تهویه مناسبی مجهز کنید. همچنین برای راحتی و جذب مشتریان نیز توصیه میکنیم که سیستم سرمایشی و گرمایشی مناسبی را در رستوران نصب نمایید.
چوب یکی از مهمترین متریال طراحی داخلی رستوران
چوب تقریبا در تمامی سبکهای طراحی داخلی رستوران استفاده میشود. در واقع نوع طراحی، سایر متریال و عوامل دیگر هستند که در کنار متریال چوب نوع آن سبک و طراحی را مشخص میکنند. بهعبارتی دیگر چوب را میتوان همهجا استفاده کرد، اما به شرط استفادهی درست و تخصصی.
- نحوه انتخاب سرویس چوب مناسب
اگر در طراحی دکوراسیون داخلی رستوران از چوب استفاده میکنید، بهتر است که در انتخاب سرویس چوب مورد استفاده در پیشخوان، مبلمان، میز و صندلی دقت نمایید. علاوهبر موضوع هماهنگی سبک و رنگ سرویس چوب مبلمان با طرح کلی رستوران، حتما باید به قابلیت شستوشو و تعمیر آن دقت ویژهای داشته باشید.
یکی از ایدههای جالب در سرویس چوب، استفاده از میزهای بزرگ برای نشستن در کنار هم و در بخشی از محیط است که باعث ایجاد تنوع در فضای رستوران میشود. البته رعایت خواستهها، نیازها و حریم خصوصی مشتریان نیز جزء اصول طراحی داخلی رستوران به شمار میرود. در چیدمان سرویس چوب و مبلمان توجه داشته باشید که در مسیر رفتوآمد افراد، مانعی برای حرکت مشتریان و سرو غذا ایجاد نشود.
شما اگر قصد دارید رستوران خود را به سبک مدرن طراحی کنید، لازم است که از متریال مدرن نیز استفاده کنید. با وجود اینکه چوب نیز یکی از متریال مهم در طراحی به سبک مدرن به حساب میآید، اما لازم است حتما اطلاعات بیشتری راجعبه متریال مدرن و بهطور کلی این سبک از طراحی کسب کنید. پیشنهاد میشود مقالههای معرفی سبک مدرن و طراحی کافه و رستوران مدرن را در سایت اینجیر مطالعه کنید.
سخن پایانی
اگر تصمیم دارید رستورانی راهاندازی کنید، حتما به فکر یک طراحی داخلی تخصصی برای مجموعه خود باشید. توجه به قسمتهای مختلف رستوران از جمله کفپوش، آشپزخانه، دیوار، سقف، رنگ، سیستم تهویه، سرویس بهداشتی و مواردی دیگر، باعث میشود که بتوانید علاوهبر جلب رضایت مشتری، به درآمد مطلوبی برسید. طراحی داخلی رستوران از اصول مختلفی تشکیل میشود که در متن مقاله به صورت مفصل در رابطه با آن توضیح دادیم. همچنین در صورت کسب آگاهی در رابطه با قیمت طراحی داخلی رستوران میتوانید با کارشناسان اینجیر دیزاین ارتباط برقرار کنید.