اینجیر دیزاین

طراحی داخلی باشگاه ورزشی

همان‌طور که می‌دانید با گسترش زندگی صنعتی، روزانه افراد بیشتری به سمت باشگاه‌های ورزشی روی می‌آورند؛ لذا طراحی داخلی باشگاه ورزشی، یکی از مسائلی است که این روزها اهمیت زیادی پیدا کرده است. قطعاً این قضیه برای صاحبان ملک نیز بسیار مورد‌ توجه است تا حرفه‌ای‌تر دکوراسیون داخلی باشگاه ورزشی خود را طراحی کنند و محیطی درجه یک برای آرامش روان و خاطر ورزشکاران فراهم آورند. امروزه افراد به دنبال باشگاه‌هایی هستند که در کنار کیفیت، فضایی جذاب و صمیمی داشته باشند. درواقع، یک باشگاه ورزشی ایدئال باید به‌گونه‌ای طراحی شود که مشوق افراد برای ورزش باشد. طراحی داخلی باشگاه ورزشی اگر به‌صورت حرفه‌ای و ماهرانه باشد، دعوت‌کننده است و حس آرامش بیش‌تری را به افراد خواهد داد اما دانستن این موضوع خالی‌ازلطف نیست که یک باشگاه ورزشی با یک سالن بسیار بزرگ پر‌ از دستگاه‌های ورزشی، نه‌تنها دعوت‌کننده نیست، بلکه سبب سردرگمی و استرس افراد می‌شود. طراحی داخلی باشگاه ورزشی به فاکتورهای متعددی چون فضا، ابعاد، بودجه و البته نوع ورزش بستگی دارد. طراحی داخلی باشگاه ورزشی برای ورزش‌های گوناگون متفاوت است. هرچند برای تمامی این ورزش‌ها نمی‌توان فضای اختصاصی طراحی و دیزاین نمود اما ما در این مقاله تلاش می‌کنیم تا به فضاهای ورزشی بپردازیم که به‌صورت متعارف دیزاین شده‌اند‌ و برای هرکدام ایده‌ای خاص و مدرن را به شما پیشنهاد بدهیم.

انواع باشگاه ورزشی

باشگاه‌های ورزشی متفاوتی در دنیای امروز وجود دارند؛ ازجمله‌ی آن‌ها می‌توان به باشگاه‌های ژیمناستیک، فوتبال، والیبال، فوتسال، بدن‌سازی و غیره اشاره کرد.

بررسی متراژ فضا در طراحی داخلی باشگاه ورزشی

در ابتدا باید متراژ فضا را مدنظر قرار دهید. با مشخص‌شدن ظرفیت کلی باشگاه، بسیاری از مسائل حل می‌شود. مثلاً برای یک باشگاه ورزشی بدنسازی و پیلاتس، هم‌زمان ۳۰ نفر برای بدنسازی و ۱۰ نفر برای پیلاتس به باشگاه می‌آیند. باید توجه کنید که ظرفیت را حداقل روی ۵۰ نفر قرار دهید تا محیط بیش از اندازه شلوغ نشود.

توجه به بودجه‌ی کارفرما

دقت داشته باشید که در پیاده‌سازی موارد و نکات زیر، بودجه‌ی کارفرما را در نظر بگیرید و حتماً تما‌م مراحل و کارهای در دست اقدام را با وی هماهنگ کنید.

ریز فضاهای موردنیاز در طراحی داخلی باشگاه ورزشی

اهمیت فضاهای داخلی و جای‌گذاری مناسب آن‌ها، به‌قدری زیاد است که می‌تواند در درآمدزایی و موفقیت باشگاه ورزشی شما مؤثر باشد. ما قصد داریم این فضاها را برای شما معرفی کنیم که درنهایت با ایجاد سیرکولاسیون مناسب، آن‌ها را به مرحله‌ی اجرا برسانید.

دیوار باشگاه ورزشی جیرینگ

1. رختکن

رخت‌کن از ریز فضاهای ضروری در طراحی داخلی باشگاه ورزشی است که باید به اندازه‌ی نصف ظرفیت باشگاه باشد. استفاده از کمدهای جادار و مدرن در رخت‌کن، حرف اول را می‌زند. کمدها باید به تعداد ظرفیت سالن و حتی بیش‌تر باشند تا بتوانند به مربیان و کارکنان نیز خدمات ارائه دهند.

طراحی داخلی رخت‌کن باید شامل صندلی، تعدادی دوش و اتاق تعویض لباس باشد. در پشت فضای رخت‌کن، طراحی چند عدد سرویس بهداشتی بسیار مناسب است. در‌رابطه‌با این موضوع به طور اختصاصی، در مقاله‌ی (طراحی داخلی رخت‌کن) صحبت کرده‌ایم که مطالعه‌ی آن خالی‌ازلطف نیست.

2. بوفه

یکی از فضاهای مورد ‌نیاز در طراحی داخلی باشگاه ورزشی، بوفه است. بوفه به‌صورت جدا یا پیوسته با فضای ورزش طراحی می‌شود. بهداشت و تهویه‌ی بوفه مهم است زیرا به طور مستقیم با غذا مرتبط است. برای تجهیز بوفه، از گرم‌کن و فر حتماً استفاده کنید.

3. اتاق بانک تجهیزات باشگاه ورزشی

درنظرگرفتن یک فضا برای انبارکردن وسایل ورزشی یا تجهیزات کمک‌کننده در طراحی داخلی باشگاه ورزشی مرسوم است. این بانک می‌تواند شامل وسایلی مانند تشک، چوب، کش لاستیکی، دمبل، توپ و سایر تجهیزات باشد. ورزشکاران می‌توانند در صورت نیاز، به این فضا مراجعه کنند و از این وسایل بردارند و استفاده کنند.

این فضا باید در نزدیکی محل ورزش قرار بگیرد تا ورزشکار مجبور نباشد مسیر طولانی را برای تعویض وزنه یا دیسک طی کند و ضمن ایجاد مزاحمت برای افرادی که در حال تمرین هستند، بدنش نیز سرد شود. درباره‌ی تجهیز بانک باید بگوییم که هرچه کامل‌تر و اصولی‌تر باشد، جلوه‌ی بیشتری برای ورزشکاران خواهد داشت و به مهارت و انگیزه‌ی آنان کمک خواهد کرد.

قسمت‌های دیگر باشگاه ورزشی که شامل کافی‌شاپ، اتاق مربیان، میزهای نشیمن و سرویس‌های بهداشتی هستند، باتوجه‌به ابعاد باشگاه و بودجه‌ی شما یا کارفرما، طراحی می‌شوند.

اصول اساسی جهت طراحی داخلی باشگاه ورزشی

رعایت‌کردن اصول اساسی و رعایت ضوابط باعث خلق یک طراحی داخلی زیبا برای باشگاه ورزشی می‌شود که علاوه‌بر کیفیت، حس دلنشینی برای ورزشکاران به ارمغان می‌آورد. این اصول شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. وجود تجهیزات پیشرفته
  2. چیدمان اصولی دستگاه‌ها
  3. نورپردازی مناسب
  4. بهره‌گیری از نور طبیعی
  5. درنظرگرفتن محل استراحت
  6. فضاهای اختصاصی برای هر ورزش
  7. استفاده از آینه برای طراحی داخلی باشگاه ورزشی
  8. ایجاد فضای آرامش‌بخش و پرانرژی
  9. جذابیت در دکوراسیون فضا
  10. حفظ حریم خصوصی افراد
  11. دکور مدرن در طراحی داخلی باشگاه ورزشی

در ادامه، به‌طور ویژه به بررسی این موارد مهم در طراحی داخلی باشگاه‌های ورزشی می‌‌پردازیم.

وجود تجهیزات پیشرفته در طراحی داخلی باشگاه ورزشی

پیشرفت تکنولوژی همیشه در زندگی افراد بسیار تأثیرگذار بوده است؛ در زمینه‌ی ورزشی نیز می‌توانیم شاهد تأثیر تکنولوژی و پیشرفت آن باشیم. امروزه شاهد برخی از باشگاه‌ها هستیم که دارای نرم‌افزار باشگاهی هستند و افراد با استفاده از این برنامه‌ها به‌آسانی و در زمان بسیار کم قادر خواهند بود تمامی اطلاعات مورد‌نیاز و محبوب خود را ذخیره کنند.

در بسیاری از باشگاه‌های طراحی‌شده به سبک مدرن، شاهد استفاده از تجهیزات صوتی و تصویری مدرن و باکیفیت در این زمینه هستیم. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه می‌تواند انگیزه‌ی بسیار خوبی برای ورزش و حفظ سلامتی باشد.

چیدمان اصولی دستگاه‌ها

یکی دیگر از نکات مهمی که باید در طراحی داخلی باشگاه ورزشی به آن توجه کرد، چیدمان اصولی دستگاه‌ها و جای‌گذاری مناسب آن‌ها است. یکی از شروط اصلی ایجاد نظم در باشگاه ورزشی، قرار‌دادن وسایل ورزشی در جای مناسب خود است. سعی کنید وسایل را به‌گونه‌ای کنار یکدیگر بچینید که ایجاد مزاحمت نکند و فواصل حداقلی را میان آن‌ها رعایت کنید. مثلاً در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی، تردمیل را در ابتدای ورودی قرار دهید تا افراد برای گرم‌کردن از آن استفاده کنند. تردمیل بهتر است به یک منظره بیرونی و زیبا دید داشته باشد. بیشتر بخوانید: طراحی داخلی باشگاه بدنسازی

در چیدمان دستگاه‌ها، یک نکته‌ی دیگر را نیز در نظر بگیرید؛ گاهی افراد تمایل به دیده نشدن دارند و دوست ندارند ورزش‌کردنشان را دیگران ببینند، پس دقت کنید که دستگاه‌ها را طوری بچینید که نگاه افراد با یکدیگر درگیر نشود. سعی کنید دستگاه‌ها را رو به پنجره یا آینه قرار دهید. در بعضی از باشگاه‌ها، دستگاه‌هایی مانند تردمیل را که زمان زیادی افراد روی آن هستند، روبه مانیتور قرار می‌دهند تا با نمایش فیلم و عکس، هم‌ زمان زودتر سپری شود و هم ورزشکاران به یکدیگر کم‌تر نگاه کنند.

لازم به ذکر است که چیدمان دستگاه‌ها اگر به ترتیب مشخصی انجام شود، هم برای مربی و هم برای ورزشکار بهتر است. این امر هم باعث کاهش تردد در فضای باشگاه می‌شود و هم به ورزشکار کمک می‌کند تا طبق برنامه‌ای که مربی به او داده است، پیش برود.

نورپردازی مناسب

یکی از نکات مهمی که در طراحی داخلی تمام فضاها وجود دارد و شامل طراحی داخلی باشگاه نیز می‌شود، وجود نور مناسب و مکفی در تمام بخش‌های فضای داخلی است. درحقیقت، برای فضاهایی که به اندازه‌ی کافی از نور طبیعی بهره نمی‌برند یا اصلاً از نور طبیعی بی‌بهره هستند، باید از نورپردازی مناسب بهره برد.

در طراحی داخلی باشگاه ورزشی، نور را از هر جنسی که هست به‌صورت یکنواخت در تمام محیط پخش کنید. تا جای ممکن از نورهای نقطه‌ای استفاده نکنید که سبب آزار چشم ورزشکاران و خیره‌کنندگی نشود.

ازطرف دیگر برای کنترل شدت نور باید از نورهای مخفی رنگی در طراحی داخلی باشگاه ورزشی استفاده کنید. این کار سبب ایجاد زیبایی و انگیزه در ورزشکاران می‌شود. بهره‌گیری از روان‌شناسی رنگ‌ها به این منظور بسیار کمک‌کننده است؛ مثلاً از رنگ نارنجی یا زرد فسفری برای افزایش انرژی استفاده کنید یا نورهای صورتی و بنفش را که موردعلاقه خانم‌ها هستند، در طراحی داخلی باشگاه ورزشی بانوان به کار ببرید.

درنظرگرفتن محل استراحت

برای طراحی داخلی باشگاه ورزشی مدرن، باید بخش‌های مختلف و کاربردی را به فضای داخلی اضافه کنید. یکی از مکان‌هایی که کم‌تر موردتوجه قرار می‌گیرد، فضای استراحت است. فضای استراحت لزوماً به شکل یک اتاق نیست، بلکه این فضا می‌تواند با پارتیشن از جایگاه دستگاه‌ها جدا شود.

استفاده از آینه برای طراحی داخلی باشگاه ورزشی

آینه، یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر طراحی داخلی به سبک مدرن است. در طراحی داخلی باشگاه ورزشی، به دلیل ایجاد انگیزه، تشویق‌شدن افراد به ادامه‌ی تمرینات، انجام درست حرکات و پیروی از مربی و درنهایت، ایجاد حس رقابت از طریق مقایسه‌ی خود با دیگران، از آینه‌های مدرن بسیار استفاده می‌شود.

برای بالابردن راندمان ورزشکاران، حتماً از آینه‌های قدی روبروی هر یک از دستگاه‌های ورزشی استفاده کنید. همچنین می‌توانید از آینه‌های برش خورده به شکل‌های دایره و لوزی که این روزها بسیار مرسوم هستند، استفاده کنید. آینه‌های دکوراتیو فضا را زیباتر می‌کنند و طراحی داخلی باشگاه ورزشی را به سمت کاربردی‌تر بودن پیش می‌برند.

ایجاد فضای آرامش‌بخش و پرانرژی

باشگاه‌هایی که به طور خاص به ورزش‌هایی همچون یوگا می‌پردازند، به احساس آرامش و انرژی مثبت بیش‌تری در طول مدت تمرین نیاز دارند؛ لذا یکی از اصول اساسی در طراحی داخلی باشگاه ورزشی یوگا، استفاده از طرح‌ها، الگوها رنگ‌های آرامش‌بخش است.

جذابیت در دکوراسیون فضا

یکی دیگر از اصول طراحی داخلی باشگاه ورزشی، جذابیت دکوراسیون فضا است. درواقع، جذابیت سبب ایجاد یک فضای ایدئال می‌شود که همواره افراد را تشویق می‌کند تا در آن فضا باشند. به گفته‌ی کارشناسان طراحی، استفاده از طرح‌های جذاب و درعین‌حال ساده، در کف‌پوش‌ها، سقف و دیوارهای فضا، می‌تواند تأثیر بسزایی روی جذابیت و زیبایی فضا داشته باشد.

مثلا دیزاین سقف در طراحی داخلی باشگاه ورزشی می‌تواند بسیار مؤثر باشد. علاوه بر نورپردازی مخفی، عکس‌های انگیزشی روی سقف برای مواقعی که تمرینات خوابیده انجام می‌شود، به جذابیت فضا می‌افزایند. شما حتی می‌توانید از مانیتور روی سقف استفاده کنید؛ با این کار، روحیه‌ی ورزشکاران را بالا می‌برید. این‌ها همه، از تفاوت‌های یک باشگاه خوب و معمولی است.

حفظ حریم خصوصی افراد

یکی دیگر از اصول بسیار مهم در طراحی داخلی باشگاه ورزشی، حفظ حریم خصوصی افراد است. برای این کار، بهتر است تعادل خوبی میان چیدمان دستگاه‌ها ایجاد کنید و تا جای ممکن حریم آ‌‌ن‌ها را حفظ کنید.

دکور مدرن در طراحی داخلی باشگاه ورزشی

استفاده از عکس‌های تشویق‌کننده و شعارها روی دیوارها، سقف و حتی کف باشگاه ورزشی، نه‌تنها فضای داخلی را جذاب‌تر می‌کند، بلکه باشگاه شما را به یک باشگاه منحصربه‌فرد تبدیل می‌کند.

آوردن طبیعت به طراحی داخلی باشگاه ورزشی، یک ایده‌ی ناب و جذاب است. گلدان‌های طبیعی کوچک و بزرگ، فضای داخلی را دل‌نشین می‌کند و باعث تهویه‌ی هوا می‌شود.

یکی از دکورهای هوشمندانه برای طراحی داخلی باشگاه ورزشی، خود وسایل ورزشی هستند؛ توپ‌های رنگی، وسایل ورزشی باستانی و وزنه‌های رنگ شده، الهام‌بخش ورزشکاران هستند.

نکات کلیدی که لازم است در طراحی داخلی باشگاه ورزشی مدنظر قرار دهید!

هریک از نکاتی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم تاثیر مستقیمی بر طراحی داخلی فضای ورزشی مورد نظرتان دارد.

به‌هیچ‌وجه رنگ دیوارها را تیره انتخاب نکنید!

مهم‌ترین نکته در طراحی داخلی باشگاه ورزشی، انرژی و سرزندگی موجود در فضای داخلی آن است که با تیره‌کردن دیوارها، این انرژی سرکوب می‌شود؛ خصوصاً اگر فضای داخلی باشگاه کوچک باشد. پس بهتر است از رنگ‌هایی مثل رنگ‌های گرم که روحیه را بالا می‌برند استفاده کنید. به‌ طور مثال، رنگ‌هایی مانند نارنجی، آبی‌نفتی و قرمز به‌اضافه‌ی رنگ‌هایی که برای ایجاد تضاد و هارمونی استفاده می‌شوند، گزینه‌های خوبی هستند.

ارتفاع سقف را تا جای ممکن زیاد کنید!

اگر تهویه‌ی طبیعی برای طراحی داخلی باشگاه ورزشی در نظر گرفته نشده است، به‌هیچ‌وجه از سقف کوتاه استفاده نکنید؛ چراکه سبب کسل‌کنندگی فضا یا گرفتگی هوا می‌شود و به دنبال آن موجب تنگی نفس در طراحی داخلی باشگاه ورزشی می‌شود. اگر در حال حاضر از چنین باشگاه ورزشی استفاده می‌کنید، حتماً تعداد بازشوهای طبیعی را بیش‌تر کنید یا تعداد افراد کمتری را در باشگاه ورزشی ثبت‌نام کنید تا تراکم جمعیت پایین بیاید.

چیدمان داخلی وسایل ورزشی را اصولی انجام دهید و فضا را زیاد شلوغ نکنید!

برای چیدن وسایل ورزشی باید به ضوابط و استانداردهای طراحی ورزشگاه مراجعه کنید؛ چراکه ضوابط حداقلی برای رفت‌و‌آمد ورزشکاران باید مهیا شود. پس دقت داشته باشید که وسایل ورزشی بزرگ و جاگیر مثل لوازم بدن‌سازی را در فضاهای کوچک قرار ندهید. برای داشتن یک باشگاه محلی کوچک، حداقل یک فضای ۶۰ الی ۷۰ متری را در نظر بگیرید.

استفاده از نور خیره‌کننده در طراحی داخلی باشگاه ورزشی ممنوع!

نورپردازی را دست‌کم نگیرید، مخصوصاً اگر انرژی محیط برای شما اهمیت دارد. دلیل این امر را می‌توان در تأثیرگذاری نور در تشدید رنگ‌ها و محدودکردن یا گسترده‌کردن رنگ‌ها دانست. برای طراحی داخلی باشگاه ورزشی از ویژگی نورها استفاده کنید اما به‌خاطر داشته باشید که برای آرامش روانی و اذیت‌نشدن چشم‌های ورزشکاران، نورهای خیره‌کننده را کنار بگذارید. امروزه با ورود لامپ‌های ال‌ای‌دی به صنعت نورپردازی، مشکل خیره‌کنندگی رنگ‌ها تا حد زیادی حل شده است.

کف‌پوش‌های سفت، طرف‌دار زیادی در باشگاه ندارند!

انتخاب کف‌پوش یکی از مهم‌ترین قسمت‌های طراحی داخلی باشگاه ورزشی است. کف‌پوش‌ها باید متناسب با سالن ورزشی و ورزش موردنظر انتخاب شوند؛ در‌هر‌حالت در هنگام طراحی و یا خرید تجهیزات، بهترین انتخاب، خرید کف‌پوش‌های استاندارد برای باشگاه‌های ورزشی است. در خرید کف‌پوش‌ها دقت کنید که هرگز از کف‌پوش‌های سفت و خشک استفاده نکنید؛ چراکه علاوه‌بر حالت سفتی و شکنندگی، بیشتر جنس خوبی نیز ندارند و برای ورزش مناسب نیستند.

کف‌پوش‌ها باید دارای خاصیت آنتی‌باکتریال باشند تا از بروز هرگونه عفونت جلوگیری کنند.  ضمناً استفاده از کف‌پوش‌های خودتمیزشونده نیز ایده‌ی بسیار خوبی می‌تواند باشد.

اهمیت کف‌پوش‌ها در طراحی داخلی باشگاه ورزشی برای ورزش‌های رزمی بسیار بیش‌تر از سایر ورزش‌ها است؛ مثلاً می‌توان از کف‌پوش‌های گرانولی با خاصیت ارتجاعی استفاده کرد.

ویژگی‌های کف‌پوش خوب برای طراحی داخلی باشگاه ورزشی شامل آنتی‌باکتریال بودن، داشتن رنگ مناسب، نرم بودن و ماندگاری بالا است.

دو ایده‌ی جذاب برای طراحی داخلی باشگاه ورزشی

1. طراحی کافه در باشگاه

کافه را می‌توانید به‌صورت مستقل از طراحی داخلی باشگاه ورزشی طراحی کنید یا آن را در دل سالن قرار دهید و با پارتیشن، از فضای ورزشی جدا کنید یا آن را در کنار فضای استراحت قرار دهید و با انواع نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های سالم از ورزشکاران پذیرایی کنید.

2. استفاده از مصالح و ایده‌های مدرن در طراحی داخلی باشگاه ورزشی

با‌توجه‌به این‌که سبک مدرن طرف‌داران زیادی دارد، استفاده از اصول طراحی مدرن در طراحی داخلی باشگاه ورزشی، باشگاه شما را به یک باشگاه مدرن و جذاب برای همه تبدیل می‌کند.

استفاده از خطوط ساده و زوایای راست‌گوشه، به‌کاربردن مصالح طبیعی مانند چوب و بتن، استفاده از آینه‌های دکوراتیو، انتخاب رنگ‌های خنثی مانند سفید و سیاه یا خاکستری، نورپردازی مخفی با لامپ‌های ال‌ای‌دی، طراحی پنجره‌های قدی و هماهنگی طراحی داخلی با طبیعت، از ویژگی‌های سبک مدرن هستند که جذابیت خاصی در دکوراسیون داخلی ایجاد می‌کنند. برای این‌که بیش‌تر با اصول سبک مدرن آشنا شوید و آن‌ها را بهتر به کار ببندید، مقاله‌ی معرفی سبک مدرن را مطالعه کنید.

نتیجه‌گیری

برای طراحی داخلی باشگاه ورزشی، کار را به کاردان بسپارید؛ البته اگر خود یک طراح داخلی هستید، از افراد متخصص در این زمینه مشورت بگیرید و حتماً نمونه کارهای مدرن را بررسی کنید. طراحی داخلی باشگاه ورزشی دارای ابعاد متفاوتی است که باید به‌دقت بررسی شوند؛ توجه به رنگ‌های مورداستفاده، جنس کف‌پوش‌ها، دکوراسیون جذاب، چیدمان اصولی دستگاه‌ها، حفظ حریم خصوصی ورزشکاران و طراحی اصولی و مدرن، از عوامل اساسی در طراحی هستند. با عنایت به این فاکتورها، بهترین طراحی داخلی باشگاه ورزشی را به مرحله‌ی اجرا برسانید و از ایجاد مکانی برای ارتقای سلامت افراد سود و لذت ببرید.

با دانستن تمام نکات حائز اهمیت در طراحی داخلی باشگاه ورزشی، چه چیزی بیش‌تر از همه نظر شما را به خود جلب کرد؟ اگر طراحی داخلی یک باشگاه محلی به شما واگذار شود، کدام یک از این نکات را در اولویت طراحی خود قرار می‌دهید؟ فکر می‌کنید پیاده‌سازی ایده‌های مدرن تا چه حد در محبوبیت باشگاه ورزشی تأثیرگذار است؟

پروژه های طراحی داخلی تجاری

طراحی اماکن ورزشی در آب‌و‌هوای بیابانی

دسته بندی پروژه ها
ویلا
مسکونی
ورزشی
اداری
تجاری
طراحی نما
ما را دنبال کنید :
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x